Een paar goede verzekeringen voor ondernemers

Een paar goede verzekeringen voor ondernemers

Als ondernemer is het je taak om goede risico’s te onderscheiden van slechte risico’s. Goede risico’s zijn het waard om te nemen, slechte risico’s kun je het beste vermijden. Tegen zulke slechte risico’s kun je je bedrijf beschermen met zakelijke verzekeringen. Er zijn er veel beschikbaar, dus kiezen is wellicht lastig. Om je op weg te helpen, lichten we er in dit artikel een aantal toe.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Zoals je vast wel weet, heb je als ondernemer geen recht op een uitkering van de overheid wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Bijvoorbeeld omdat je langdurig ziek wordt, of omdat je te maken krijgt met een ongeluk. Je bent als ondernemer in zulke gevallen aangewezen op de financiële buffer die je zelf in de loop der jaren hebt opgebouwd.

Heb je geen grote buffer kunnen opbouwen, bijvoorbeeld omdat je nog niet zo lang actief bent of omdat je een financiële tegenvaller hebt gehad? Dan kan het slim zijn om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Als je langdurig (deels) niet meer kunt werken, dan kun je een vergoeding ontvangen van je verzekeraar. Op die manier ben je dus toch verzekerd van een bepaald inkomen.

Voorraadverzekering

De voorraad is misschien wel een van de belangrijkste bezittingen van je bedrijf. Een webshop, bijvoorbeeld, kan geen geld verdienen als er geen voorraad is om te verkopen. Tegelijkertijd kan de voorraad een erg waardevolle bezitting zijn, omdat hier vaak een groot deel van het eigen bedrijfsvermogen in geïnvesteerd is. Schade aan je voorraad wil je dus vermijden!

Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en kun je nooit helemaal vermijden dat er iets gebeurt met je voorraad. Dat is waar de voorraadverzekering om de hoek komt kijken. Hiermee kun je je bedrijf beschermen tegen de financiële gevolgen van voorraadschade. Ontstaat er schade aan de voorraad, bijvoorbeeld door brand? Dan kun je een vergoeding krijgen, waarmee je snel vervangende voorraad kunt inslaan.

Inboedelverzekering

Voor dienstverlenende bedrijven is juist de inboedel vaak een hele belangrijke bezitting. Onder de inboedel vallen, onder andere, de bedrijfsmiddelen waarmee je de werkzaamheden voor klanten verricht. Met een zakelijke inboedelverzekering bescherm je je bedrijf tegen de financiële gevolgen van schade aan de inboedel. We noemen deze verzekering ook wel de inventarisverzekering.

Een aanvullende dekking voor de inventarisverzekering is de dekking voor elektronische apparaten. Vaak zijn de elektronische apparaten van een bedrijf voornamelijk laptops, waardoor deze verzekering ook wel de laptop verzekering zakelijk wordt genoemd. Dit is ook zeker een belangrijke verzekering, omdat bij veel bedrijven de boel stil zou komen te liggen als de laptops het niet meer deden. Het vervangen van die laptops zou een behoorlijke kostenpost zijn. Met de laptopverzekering bescherm je je bedrijf hier dus tegen.