Dit kost het gemiddeld om een eigen kantoor in te richten

Dit kost het gemiddeld om een eigen kantoor in te richten

Als je net begint met het opzetten van een eigen bedrijf, is het hebben van een kantoor vaak een van de eerste prioriteiten op je lijstje. Het hebben van een fysieke ruimte om te werken biedt niet alleen een professionele uitstraling, maar het kan ook helpen om productiviteit te verhogen en klanten aan te trekken. Het inrichten van een kantoor kan echter duur zijn en het is belangrijk om de kosten goed te begrijpen voordat je een beslissing maakt.

Basisbenodigdheden

Laten we beginnen met de basisbenodigdheden. Hiervoor hebben we even gebeld met VG Trading. Een bureau en een bureaustoel zijn essentieel voor elk kantoor. Voor een fatsoenlijk bureau kan je rekenen op een gemiddelde prijs van €200 tot €500. Voor een comfortabele bureaustoel ligt de gemiddelde prijs tussen de €100 en €300. Dit brengt ons op een totaal van €300 tot €800 voor deze twee basisstukken.

Archiveren

Als je van plan bent om veel te werken met papieren documenten, zal je ook een archiefkast nodig hebben. Deze kunnen variëren van €100 tot €500, afhankelijk van de grootte en kwaliteit. Daarnaast is het ook handig om een boekenkast te hebben om boeken en documenten op te bergen. Deze kosten gemiddeld €100 tot €300.

Computer aanschaffen

Vervolgens hebben we de computer en bijbehorende apparatuur nodig. De meeste bedrijven hebben minstens één computer nodig, maar vaak ook een printer, scanner en/of kopieerapparaat. Een gemiddelde desktop computer kost ongeveer €500 tot €1.000, terwijl een laptop kan variëren van €500 tot €2.000, afhankelijk van de specificaties en merk. Een printer kost gemiddeld €100 tot €300, terwijl een scanner en kopieerapparaat ongeveer €200 tot €500 per stuk kunnen kosten. In totaal kan je rekenen op een bedrag tussen €1.000 tot €4.000 voor computer en randapparatuur.

Verlichting

Daarnaast is verlichting ook belangrijk. Als je geen gebruik kunt maken van natuurlijk licht, heb je minstens één bureaulamp nodig. We hebben online vergeleken wat de verlichting ongeveer zou moeten kosten voor een gemiddeld kantoor. Deze kosten tussen €20 en €100. Voor algemene verlichting heb je meestal een plafondlamp nodig, die ongeveer €50 tot €200 kost.

Tot slot hebben we de decoratieve elementen. Dit kan variëren van kunstwerken en planten tot vloerkleden en kussens. Deze elementen kunnen de sfeer van het kantoor verbeteren, maar het is belangrijk om er niet te veel geld aan uit te geven. Een budget van €100 tot €300 is meestal voldoende.

Totale kosten kantoor inrichten

Als we alle kosten optellen, dan kan je verwachten dat het inrichten van een kantoor tussen de €1.870 en €5.900 zal kosten. Natuurlijk zijn er veel variabelen die deze prijzen kunnen beïnvloeden, zoals de kwaliteit van de gekozen producten, het aantal benodigde stukken en de grootte van de kantoorruimte.

Bovendien zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van een kantoor. Zo zijn er bijvoorbeeld ook kosten voor de huur of aankoop van de kantoorruimte zelf, de kosten voor stroom- en gasrekening, verzekeringen en eventuele vergunningen. Ook kunnen er kosten zijn voor het inhuren van een professionele interieurontwerper om je te helpen bij het creëren van een functionele en esthetisch aantrekkelijke kantoorruimte.