Alles over floaten en de voordelen hiervan tijdens zwangerschap

Alles over floaten en de voordelen hiervan tijdens zwangerschap

Ben jij in verwachting van een kindje? Voor zwangere vrouwen kan het een goed idee zijn om eens te gaan floaten. Niet alleen voor de baby is dit gezond, maar ook voor jezelf. Er wordt langzaam steeds meer bekend over de mentale en lichamelijke voordelen van floaten. Zo kan het goed helpen om uit te rusten, tegen stress, slaapproblemen en andere klachten en kwalen. Wat is floaten precies en wat zijn de voordelen hiervan? Dit en meer lees je hieronder.

Wat is floaten precies?

Als je gaat floaten, is het de bedoeling dat je in een cabine met warm water gaat liggen. Dit water bevat magnesium en een hoog zoutgehalte, waardoor je zult blijven drijven. In de cabine probeer je de prikkels van buitenaf zoals licht en geluid, zoveel mogelijk te verminderen. Drijvend in het water kun je even helemaal tot rust komen. Mentaal, maar ook lichamelijk. Bij veel problemen kan floaten een uitkomst bieden. Heb je moeite met slapen, eten, stress of ben je erg vermoeid? Dan kan floaten hierbij helpen.

Ook bij lichamelijke klachten kan floaten een uitkomst zijn, zoals bij blessures, (chronische) spierpijn of problemen met de bloedsomloop. Voor sporters is floaten daarom ook verstandig, omdat je hiermee niet alleen beter kunt genezen van blessures, maar ze ook sneller kunt voorkomen. De effecten van floaten zijn tegenwoordig zelfs wetenschappelijke te onderbouwen.

Floaten tijdens zwangerschap

Ben je zwanger? Dan heeft dit veel invloed op je energie. Je moet meer eten en zult sneller vermoeid zijn. Daarom kan het fijn zijn om door te floaten even tot rust te komen. Het magnesium dat je lichaam hierbij opneemt zorgt ook voor positieve effecten. Veel van de klachten tijdens zwangerschap kunnen namelijk ontstaan door een magnesiumtekort. Floaten helpt ook tegen de spierpijn, krampen, verhoogde bloeddruk en andere problemen die kunnen ontstaan bij de zwangerschap. Ook na de bevalling kan floaten helpen, zeker als je borstvoeding geeft, omdat je dan vaak een tekort hebt aan belangrijke voedingswaarden.

Heb jij interesse in floaten? Dan kun je eenvoudig een afspraak maken in de buurt. Ben je van plan dit vaker te doen, dan is dat ook een goed idee. Als je het vaker doet, lijken de positieve effecten namelijk juist toe te nemen.