5 voordelen van een spa in je tuin

5 voordelen van een spa in je tuin

Heb jij al eens overwogen om je tuin van een spa te voorzien? De keuze voor een spa biedt verschillende voordelen. Zo helpt een spa het gevoel van stress te verminderen; problemen op het werk of tijdens de studie zijn hierdoor makkelijker te relativeren. Niet onbelangrijk is ook het feit, dat je door een verminderd gevoel van stress beter slaapt. Een goede nachtrust is cruciaal om een volgende dag naar behoren te kunnen presteren. Er zijn echter meer redenen om de aanschaf van een jacuzzi te overwegen. In dit artikel vind je vijf andere voordelen die een spa een interessante koop maken. 

#1: verbetering van de bloedcirculatie

Door regelmatig plaats te nemen in een spa in de tuin, verbeter je de bloedcirculatie in je lichaam. Op deze manier wordt het makkelijker om afvalstoffen af te voeren. Niet alleen goed voor de weerstand, maar ook een goede bestrijder van spierpijn na een intensieve training op de sportclub. 

#2: geniet het hele jaar door van de spa 

Een ander voordeel van een spa ten opzichte van bijvoorbeeld een zwembad is het feit, dat een spa je de mogelijkheid biedt om het hele jaar door te genieten. Het water in een jacuzzi is verwarmd. Dit betekent dat je er ook in het najaar en zelfs de winter gebruik van kunt maken. Dat geldt in het bijzonder voor mensen die de spa van een overkapping voorzien. In de zomer kun je de temperatuur van het water in de spa laten dalen. Zo biedt de spa je alle ruimte om even heerlijk af te koelen. 

#3: ontspannen met het gezin en vrienden 

Afhankelijk van het formaat van de spa in de tuin, kun je hier samen met anderen van genieten. Ga in het weekend samen met je kinderen en partner in de spa, om te ontspannen na een drukke week op het werk en school. Ook leuk is het om een aantal vrienden en vriendinnen bij je thuis uit te nodigen. Een ideaal moment om na een langere tijd weer eens bij te kletsen! 

#4: een spa is een echte eyecatcher in de tuin 

Niet onbelangrijk: een spa past vaak goed in de tuin, het is een echte eyecatcher. Er zijn verschillende modellen spa’s die je in een tuin terug kunt laten komen. Kies bijvoorbeeld tussen een ronde en vierkante spa. Ook heb je de keuze uit een model met een behuizing van kunststof en een spa met een houten behuizing. Het voordeel van kunststof is dat deze makkelijker te onderhouden is. Andersom past een houten behuizing nog beter bij het natuurlijke van een tuin. Door het hout jaarlijks in de beits te zetten, blijft ook dit materiaal relatief lang mooi. 

#5: je jacuzzi heeft maar weinig onderhoud nodig

Een jacuzzi in de tuin heeft maar weinig onderhoud nodig, wanneer je deze van een afdekzeil voorziet. Het water blijft hierdoor langer school, zeker in combinatie met een filter en bijvoorbeeld een blokje chloor. Normaliter levert de verkoper van de spa een instructie mee voor het onderhouden van de jacuzzi. Zo heb je er vele jaren plezier van!