3 redenen om naar Zakynthos te gaan

3 redenen om naar Zakynthos te gaan

Nog geen idee waar je naar toe wilt gaan op vakantie? Wat dacht je van Griekenland. Een van de landen die de vakantieganger meer dan genoeg te bieden heeft. Een rijke geschiedenis, een aangename cultuur, vriendelijke bevolking en zonovergoten stranden. Ook de vele pittoreske eilanden met elk hun eigen bijzonderheden zijn een aanrader om eens op vakantie te gaan of te bezoeken. Zo ook het eiland Zakynthos, maar wat zijn de redenen die je kunt hebben dit eiland te bezoeken? Daar geven we je graag antwoord op!

1. Het scheepswrak op Navagio Beach

Navagio Beach, in het Nederlands ook wel scheepswrak strand genoemd herbergt een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Griekenland. Het gestrande schip trekt jaarlijks duizenden toeristen. Het schip strandde in 1982 toen smokkelaars van drank en sigaretten in slecht weer belande op het strand. Sindsdien ligt het schip hier en besloten de lokale autoriteiten om dit gestrande schip te laten liggen als toeristische attractie. En geef ze eens ongelijk. Het oogt schitterend tussen hoge rotsen die tot 220 meter hoog reiken en het witte kiezelstrand. Met goed recht een reden om Zakynthos te bezoeken als je iets unieks wilt zien.

2. Bezoek de hoofdstad Zakynthos stad

Een van de andere bezienswaardigheden op Zakynthos is de hoofdstad Zakynthos stad. Een stap terug in de historie van Griekenland. Deze stad ademt cultuur en sfeer waar Griekenland om bekend staat. Bezoek eens een van de sfeervolle pleintjes en markten die deze stad te bieden heeft. Of ga op excursie door de schitterende haven. Proef het lokale eten en ervaar de gastvrijheid van de bevolking in Zakynthos stad.

3. De schitterende stranden

Naast Navagio Beach heeft Zakynthos nog veel meer stranden te bieden. Bezoek Xigia Beach eens. Een schitterend kiezelstrand gelegen tussen de rotsen. Of ga naar Banana Beach waar je diverse activiteiten aantreft wat betreft watersport en waar je als toerist niks tekort zult komen door het grote aantal bars wat er te vinden is. Zoek je wat meer rust en ruimte dan is Kalamaki Beach een goede optie om te bezoeken. 

Geniet van jouw heerlijke zonvakantie op het prachtige Zakynthos.