Zo werkt online marketing voor jouw bedrijf

Zo werkt online marketing voor jouw bedrijf

Jij hebt de keuze gemaakt om zoekmachine adverteren uit te gaan voeren. Goede keuze, want via Google bereik je gemakkelijk jouw doelgroep. Het enige probleem dat je nu nog hebt is dat je niet goed weet hoe je deze marketingvorm inzet. Deze blog is dan precies waar je naar op zoek bent. We geven je vijf gouden tips voor zoekmachine adverteren. Lees snel verder!

1. Ken je doelgroep

Om via Google je doelgroep te bereiken, kun je gericht targeten. Wanneer je een advertentiecampagne aanmaakt, krijg je de mogelijkheid om zelf te selecteren wie dit allemaal zien kan. Je kiest uit leeftijd, geslacht, demografische gegevens en internet gedrag en selecteert zo een precieze doelgroep. Hierdoor optimaliseer je de resultaten van je advertentie!

2. Varieer in je advertenties

Zoekmachine adverteren is meer dan alleen de tekstadvertenties die je ziet in de resultaten van een zoekopdracht. Je kunt namelijk ook adverteren in de vorm van een webshop, met banneradvertenties of zelfs met video via YouTube. Het is goed om deze opties te overwegen, omdat sommige producten aantrekkelijker lijken wanneer deze visueel worden laten zien.

3. Gebruik de juiste zoekwoorden

Welke zoekwoorden worden er voornamelijk gebruikt om op jouw website terecht te komen? Het is belangrijk dat jij het antwoord op deze vraag paraat hebt, aangezien je hierdoor ook weet op welke zoekwoorden je moet adverteren. Zo maak jij jezelf nog sneller de eerste keuze, waardoor het verkeer op je website in rap tempo verder zal toenemen.

4. Combineer met andere diensten

Zoekmachine adverteren op zich is een hele sterke dienst, maar de resultaten hiervan worden pas ├ęcht optimaal wanneer je de combinatie maakt met andere diensten. Zo herinner je je doelgroep niet alleen via Google, maar ook via social media en e-mail aan je naam, waardoor je naamsbekendheid sterk zal toenemen.

5. Laat het uitvoeren

Als jij niet de marketeers in huis hebt die ervaring hebben met het opzetten van een advertentiecampagne, is het slim om deze dienst uit te besteden. Door in zee te gaan met een online marketing bureau als Traffic Today, kies je voor een team met jarenlange ervaring in deze zoekmachine advertenties. Ze weten precies welke stappen er doorlopen moeten worden om jouw advertenties succesvol vorm te geven, waardoor jij direct van mooie resultaten geniet.

Succes!

Zien we jou binnenkort bovenaan de zoekresultaten van Google, Bing of een andere zoekmachine?