Zo verzorg jij je gebit het beste

Zo verzorg jij je gebit het beste

Het is extreem belangrijk om je gebit goed te verzorgen. Dit komt omdat er veel bacteriën in je mond gaan zitten na het eten. Daarom is het belangrijk om je tanden 2 keer per dag te poetsen. Als je je gebit niet goed verzorgd, kan het voorkomen dat je gebit gaat rotten. Dit zorgt er voor dat je tanden kunnen uitvallen, waardoor je helaas moet gaan kijken voor een kunstgebit. Daarnaast zijn de kosten van een kunstgebit relatief duur, waardoor het nog motiverender moet zijn om je gebit goed te verzorgen.

Het poetsen van de tanden

Om je gebit goed te verzorgen, is het belangrijk om te beginnen met tanden poetsen. Het is belangrijk om 2 minuten lang de tanden en kiezen te poetsen. Zorg er voor dat je alles hebt gehad, zodat je kans op gaatjes een stuk kleiner is. Het kan voorkomen dat je toch gaatjes krijgt. Als dit het geval is, kun je terecht bij tandartspraktijk Schiedam. Na het poetsen van de tanden, is het belangrijk om je tong te poetsen. Hier blijven namelijk ook veel bacteriën op hangen. Zorg er dus voor dat je tong schoon is na het poetsen van de tong.

Ga 1 keer in het half jaar naar de tandarts

Om er op tijd bij te zijn wanneer er problemen zich voordoen in het gebit, is het belangrijk om 1 keer in het half jaar naar de tandarts te gaan. De tandarts voert dan een normale controle uit. Wanneer je mogelijke gaatjes hebt, zal je terug moeten komen voor het vullen van het gaatje. Het is belangrijk om je eigen tandarts te bezoeken. Deze tandarts heeft namelijk jouw dossier klaar liggen. Heb jij nog geen tandarts? Dan is het belangrijk om een tandarts te bezoeken. Zo kun je ook terecht bij tandarts Rotterdam.

Gebruik geen tandenstokers

Het kan voorkomen dat er etensresten tussen de tanden blijven zitten. Als dit het geval is, is het niet handig om tandenstokers te gebruiken. Door het gebruiken van tandenstokers, zal je tandvlees kunnen ontsteken. Dit is dus geen aanrader. Wel kun je gebruik maken van de tandenragers. Tandenragers zijn ook zeker een aanrader om aan te schaffen. Hiermee kun je namelijk gemakkelijk de etensresten verwijderen tussen de tanden. Is je tandvlees ontstoken en gaat het maar niet weg? Dan is het belangrijk om even de tandarts te bezoeken. De tandarts kan er namelijk even naar kijken.

Ben ik verzekerd voor de tandarts?

Als je een basisverzekering hebt, ben je niet verzekerd voor de tandarts. Dit betekent dat je gewoon het volledige bedrag mag betalen aan de tandarts. Dit is natuurlijk niet fijn, maar wel de realiteit. Heb jij een aanvullende of extra tandverzekering? Dan ben je wel verzekerd. BIj een aanvullende verzekering ben je tot een bepaald bedrag verzekerd. Wanneer het om een extra verzekering gaat, ben je vaak verzekerd voor de tandarts. Wel kan het voorkomen dat je eerst je eigen risico moet betalen voordat het vergoed wordt door de tandarts.