Welke LEGO sets kun je kopen voor een kinderverjaardag?

Welke LEGO sets kun je kopen voor een kinderverjaardag?

Is je zoon, neefje of broertje binnenkort jarig en zoek je nog een leuk cadeau? Dan is een leuke set van LEGO altijd een goede optie. Tegenwoordig zijn er echter zoveel verschillende series, met ieder hun eigen sets, dat het lastig is om een goede keuze te maken. Zoek jij een leuk LEGO cadeau voor een verjaardag, kerst of voor sinterklaas? In dit artikel lees je de beste tips en informatie.

Populariteit van LEGO

LEGO is al tientallen jaren erg populair. De bouwstenen zoals wij deze kennen werden bedacht in 1947, maar het Deense bedrijf zelf bestaat al sinds 1895. In eerste instantie was LEGO bedacht als creatief speelgoed, waarmee je zelf van alles kon gaan bouwen, maar later werden er ook LEGO sets verkocht van bepaalde films, series en andere thema's. Deze werden enorm populair toen LEGO in 1999 de rechten kreeg om speelgoed van Star Wars en Harry Potter te maken. Tegenwoordig is LEGO veel meer dan alleen de bekende bouwstenen. Zo zijn er computerspellen van LEGO, televisieprogramma's zoals LEGO Masters en de bouwstenen worden zelfs ingezet voor educatieve doeleinden.

LEGO cadeau uitzoeken

In eerste instantie was LEGO vooral populair bij jongens, maar deze dagen zijn er LEGO sets verkrijgbaar voor iedereen. Er zijn zelfs veel volwassenen die LEGO sparen, of de stenen gebruiken om de mooiste dingen te bouwen. Wil je een LEGO cadeau kopen voor iemand in de familie of voor vrienden? Dan zijn er veel series waaruit je kunt kiezen. Denk vooral goed na over wat de persoon interesseert. Meestal hebben kinderen een voorkeur voor bepaalde LEGO sets, bijvoorbeeld die van LEGO City, Batman of andere bekende franchises. Voor jonge kinderen is er LEGO Duplo, met grotere blokken om mee te bouwen. Maar er zijn ook LEGO sets die geavanceerder zijn, waaronder LEGO Technic. Dit zijn sets met een educatieve ondertoon, waarmee je ingewikkelde constructies kunt maken met tandwielen en techniek. Je kunt ook kiezen om losse poppetjes van LEGO te kopen.

Met een LEGO cadeau heb je dus genoeg om uit te kiezen. Weet je niet zeker wat je moet kopen? Vraag dan om tips bij de ouders, vrienden of andere personen. Bij websites zoals Bricklord.nl kun je alle LEGO sets vinden van dit moment.