Weer normaal op vakantie naar Nieuw-Zeeland zonder vaccinatie

Weer normaal op vakantie naar Nieuw-Zeeland zonder vaccinatie

Eindelijk na vele jaren wachten en vele reisbeperkingen is Nieuw-Zeeland sinds 13 september weer volledig open voor toeristen. Dit houdt in dat er geen enkele reisbeperking meer geldt. U hoeft vooraf en bij aankomt niet meer te testen, ook een vaccinatiebewijs behoort tot het verleden. Oftewel reizen naar Nieuw-Zeeland is weer hetzelfde als voor corona.

Wat heb je wel nodig als je naar Nieuw-Zeeland reist.

Omdat het zolang geleden is dat Nieuw-Zeeland open was voor toeristen, hebben wij in het kort opgesomt wat u altijd al moet regelen voordat u naar Nieuw-Zeeland reist.

NZeTA reistoestemming

NZeTA staat voor New Zealand Electronic Travel Authority, dit wordt ook wel het visum Nieuw-Zeeland genoemd. Het is een formulier wat sinds oktober 2019 verplicht is. U kunt dit formulier volledig online invullen, binnen 72 uur krijgt u bericht of toestemming is verleend. Met die toestemming mag u vervolgens naar Nieuw-Zeeland reizen. Een goedgekeurde NZeTA is vervolgens 2 jaar geldig voor meerdere reizen. Als de toestemming niet wordt verleend wordt u bij het inchecken al geweigerd.

Het is vergelijkbaar met een ESTA voor Amerika of ETA voor Canada.

IVL toeristenbelasting

IVL is de afkorting voor International Visitor Conservation and Tourism Levy. Dit is een toeristenbelasting dit tegelijkertijd met de NZeTA is ingevoerd in 2019. U hoeft deze niet apart aan te vragen. Tijdens het aanvragen van een NZeTA krijgt u autmatisch de vraag of u in Nieuw-Zeeland bijft of op doorreis bent en het vliegveld niet verlaat. Als u aangeeft dat Nieuw-Zeeland uw eindbestemming is wordt de IVL autmatisch toegvoegd aan de NZeTA aanvraag.

Net als de NZeTA is de IVL 2 jaar geldig en voor meerder reizen.

Reisdocumenten

Als naar Nieuw-Zeeland riest heeft u in principe maar 1 reisdocument nodig, dat is uw paspoort. U dient er wel goed op te letten dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is wanneer u Nieuw-Zeeland weer verlaat. Controleer dit dus goed nadat u uw reis heeft geboekt. Dat zijn alle reisdocumenten Nieuw-Zeeland die u nodig heeft.

Aangezien een NZeTA 2 jaar geldig is, is het soms handiger eerst een nieuw paspoort aan te vragen voordat u een NZeTA aanvraagt. U kunt uw paspoort gegevens na aanvaag nog wijzigen maar het beste is als alle informatie bij de eerste aanvraag klopt.