We zijn massaal aan het (online) daten geslagen

We zijn massaal aan het (online) daten geslagen

De afgelopen tien jaar zijn miljoenen mensen over de hele wereld massaal aan het online daten geslagen. Online dating apps schieten als paddenstoelen uit de grond en mensen melden zich massaal aan. Voor sommigen werkt dit fantastisch en voor anderen mist deze manier van daten diepgang en een goede kans op succes.

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om de liefde van je leven “toevallig” tegen het lijf te lopen in de kroeg of op de universiteit en het is dan ook goed dat er andere alternatieven zijn. Als mensen hebben we altijd behoefte aan gezelschap en intimiteit. Een manier van daten die voor zeer veel mensen werkt, is speeddating. Speeddating heeft over het algemeen een grotere kans op succes dan online dating en is bovendien nog eens hartstikke leuk om te doen!

Speeddaten is eenvoudig en ontzettend leuk

Het concept van speeddaten is eigenlijke vrij eenvoudig. Er zijn door het hele land verspreid verschillende organisaties die speeddating als concept aanbieden en avonden organiseren waarop je potentiële partners kan ontmoeten. Je kan je voor een van deze avonden aanmelden bij de diverse organisaties, waar je vervolgens ook een aantal persoonlijke eigenschappen en informatie achterlaat, zodat er enigszins een profiel kan worden geschetst om mogelijke interessante kandidaten aan elkaar te koppelen.

Tip: Speeddaten in Rotterdam bij DatingNight

Ook is het natuurlijk belangrijk dat mensen binnen bepaalde leeftijdsgroepen elkaar ontmoeten. Op de avond zelf heb je tal van verschillende speeddates van slechts enkele minuten met andere kandidaten, waar je elkaar snel kan leren kennen en kan voelen of er een klik is. Aan het einde van de avond geef je de keuze van de voor jouw meest geschikte kandidaat door, zodat de organisatie met jou contact op kan nemen indien de andere kandidaat ook voor jou als voorkeur heeft gekozen.

Meer succes met een speeddate

Met een speeddate concept kun je ontzettend veel plezier beleven en kun je dit echt zien als een avond uit. De kans op succes is vele malen groter dan via datingapps als bijvoorbeeld Tinder, omdat je meerdere mensen op een avond kan ontmoeten en je verder gaat dan alleen het naar links of rechts swipen van een foto.

Uitgelicht: Vele speeddates in Amsterdam bij DatingNight

Wanneer je aan de vervolgdate begint dan heb je de persoon al eens eerder ontmoet, wat vaak al behoorlijk wat druk van de ketel haalt en de date ook een grote kans van slagen geeft. Ook zijn er duizenden mensen die langdurige vriendschappen hebben overgehouden na aanleiding van een avond speeddaten.