Op zoek naar een luxe pen?

Op zoek naar een luxe pen?

Een mooie pen is een goede investering en een prachtig cadeau. Bijvoorbeeld voor een werknemer die 10 jaar in dienst is, voor iemand die afgestudeerd is, etcetera. Maar waar moet je nou allemaal op moet letten als je een luxe pen aan wil gaan schaffen? Het is logisch dat je over de aanschaf van een goedkoop pennetje in de boekhandel niet lang na hoeft te denken, maar dat is bij een mooie, luxe pen misschien wel anders. Die zijn namelijk een stukje prijziger, dus wil je wel goed weten wat je nou eigenlijk koopt. Daarom zullen wij je in dit artikel een stukje verder helpen.

Verschillende soorten pennen kopen

Er zijn allerlei verschillende soorten pennen te koop. Er zijn dan ook allerlei verschillende merken op de markt. Denk bijvoorbeeld aan Parker, Waterman, Cross en Montblanc. Een kleine greep uit de vele merken die er zijn. De keuze is dus reuze. Zeker aangezien er binnen die merken ook weer allerlei verschillende soorten beschikbaar zijn. Wil je bijvoorbeeld een mont blanc pen bestellen? Dan heb je weer keuze uit allerlei verschillende soorten modellen. Denk aan verschillende typen vulpennen, maar ook aan balpennen. De keuze is dus reuze! Welke pen het meest geschikt is hangt echt af van jouw wensen en eisen en is dus voor iedereen weer anders.

De schrijfkleur van de pen

Niet geheel onbelangrijk is de kleur inkt die er in de pen zit. In veel gevallen is deze nog wel te wisselen, maar het is natuurlijk wel zo leuk om meteen de goede te hebben of te geven. Je zult je misschien afvragen of het wat uitmaakt welke kleur erin zit. Voor sommige mensen maakt dit inderdaad weinig uit, maar er zijn ook zeker een heleboel mensen die hier wel een mening over hebben. Iemand die heel precies is en standaard met zwarte inkt in zijn agenda schrijft, zal dat niet snel gaan veranderen. Het is dus zonde om diegene een blauwschrijvende pen te geven. Denk dus altijd even goed na over de kleur van de inkt.

Een gravering in de pen

Wanneer je de pen extra persoonlijk wil maken, is het super leuk om hem te laten graveren. Dit wordt dan ook vaak gedaan, zeker wanneer de pen een cadeautje is. Zo wordt er vaak een naam op de pen gegraveerd. Soms de naam van een persoon, maar ook een bedrijfsnaam is niet ongebruikelijk. Een andere mogelijkheid is om een bijzondere datum in de pen te graveren. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om de pen om te toveren tot een super persoonlijk cadeautje. Wil je bijvoorbeeld een parker pen bestellen bij pengraveren.nl, kijk dan eens welke mogelijkheden zij aanbieden qua graveringen, om jouw cadeau zo extra gaaf te maken.

De garantie die erop zit

Misschien denk je na het lezen van dit tussenkopjes wel: garantie op een pen? Dat is vreemd. Voor een goedkoop boekhandel pennetje zou het inderdaad bijzonder zijn, maar voor een mooie pen is dit juist erg fijn. Het is immers een investering of prachtig cadeau, waarvan je niet wilt dat hij kapot gaat. Het gaat bij deze garantie niet om de garantie op de inkt, want die gaat natuurlijk op gegeven moment op. Maar er zit soms wel garantie op de mechaniek. Bijvoorbeeld bij de populaire cross pen balpoint. Bij aanschaf van deze soort pen krijg je er levenslange garantie op.