Wat zijn de voordelen van een refurbished netwerk?

Wat zijn de voordelen van een refurbished netwerk?

Refurbished is de nieuwe trend. Hierbij worden apparaten nagekeken, indien nodig gerepareerd en getest. Is deze test positief, dan worden deze apparaten weer ingezet. Je krijgt gewoon garantie op refurbished apparaten en ze zijn nog goedkoper ook. Ideaal, als je de kosten voor je netwerk laag wilt houden, waarbij je wel altijd kunt rekenen op een stabiel werkend systeem. Bovendien is het ook nog eens erg duurzaam, wat goed is voor de uitstraling van je bedrijf. Wanneer stap jij over?

Prima investering

Alles nieuw aanschaffen lijkt soms verleidelijk. Je bestelt wat je nodig hebt, er worden dozen vol hardware geleverd en na installatie kun je meteen aan de slag. Toch is het kostenplaatje wat hierbij hoort aanzienlijk hoog. Bovendien worden er nieuwe apparaten ingezet die in fabrieken gemaakt moeten worden. Hiervoor zijn grondstoffen nodig en vinden er vervoersbewegingen plaats. Als je toch gaat investeren in je netwerk, overweeg dan eens een refurbished netwerk. Alles functioneert uitstekend, het is goedkoper en bovendien een stuk duurzamer ten opzichte van nieuwe apparaten.

Geef je oude hardware weg

Als je oude hardware gaat vervangen door nieuwe, kun je ook besluiten om deze hardware weg te geven aan een goed doel. Hardware donaties zorgen ervoor dat er onder andere digitaal onderwijs gegeven kan worden op Afrikaanse scholen. Het werkt eenvoudig; je geeft je oude hardware weg, dit wordt verkocht, vervolgens is de opbrengst hiervan bestemd voor goede doelen. Hiermee zorg je met een hardware donatie dat jongeren in Afrika een goede basis krijgen voor hun toekomst.

Groene apparaten

Wil je echt stappen zetten? Kies voor groene apparaten in je bedrijf. Bedrijven zijn sinds 2019 vanuit overheidswege verplicht om stappen te zetten die leiden naar een schonere samenleving. Een eenvoudige stap hierbij is om te kiezen voor groene apparaten. Deze apparaten verbruiken minder energie, wat goed is voor de aarde. Je kunt als bedrijf vandaag nog starten op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld door apparaten uit te schakelen die je vrijwel niet gebruikt, denk hierbij aan kopieerapparaten. Loop eens door je bedrijf heen en kijk welke apparaten hiervoor in aanmerking komen. Je zult jezelf verbazen. Stap voor stap vooruit, op naar een groene toekomst!