Wat is verstandig om mee te nemen op backpack vakantie?

Wat is verstandig om mee te nemen op backpack vakantie?

backpacken is populairder dan ooit. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het boeken van een backpack vakantie en kiezen ervoor om dit eens te proberen. Maar wat moet je allemaal meenemen op backpack vakantie? En wat zijn belangrijke zaken om op te letten tijdens jouw backpack vakantie? Alles over backpacken lees je in dit artikel.

Een backpack vakantie: wat houdt het in?

Backpacken betekent letterlijk dat je met een rugzak op pad gaat. In de meeste gevallen is backpacken een vorm van (soms low budget) reizen waarbij je zelfstandig op pad gaat, maar backpackershostels en andere budgetvriendelijke accommodatie opties zijn er in overvloed. backpacken is een ideale manier van reizen voor mensen die graag veel zien en doen tijdens hun vakantie, zonder veel te betalen voor luxe. Backpackers zijn meestal jongeren of mensen in de twintig of dertig, maar backpacken is tegenwoordig voor iedereen toegankelijk.

Wat moet je meenemen op backpack vakantie?

Als je gaat backpacken, is het belangrijk om een goede rugzak te kiezen. Kies online één van de beste daypacks uit. Kies er één die niet al te zwaar is en gemakkelijk op de schouder te dragen is. Let ook goed op de grootte van de backpack. Een backpack voor backpack vakantie moet namelijk groot genoeg zijn voor al je spullen, maar niet te groot want dan is het onhandig om mee te nemen. Als je backpack te klein is, kan het zijn dat je dingen moet achterlaten of weggooien.

Wat moet je nog meer meenemen? Dit hangt vooral af van waar je op vakantie gaat. De populairste bestemmingen onder backpackers zijn Azië, Zuid-Amerika en Australië. Als je naar een van deze bestemmingen gaat, is het verstandig om een goede backpack tent mee te nemen. In warme landen kan het soms 's avonds flink afkoelen. Pak dus niet alleen maar zomerkleding in. Ook goede schoenen zijn natuurlijk onmisbaar. Als je gaat backpacken is het namelijk belangrijk dat je veel wandelt. Een paar stevige wandelschoenen of bergschoenen zijn dan ook echt aan te raden.

Andere dingen die handig zijn om mee te nemen op backpack vakantie zijn: Een kleine medische kit met o.a. pleisters, desinfecterende middelen en eventueel medicijnen tegen diarree of maagzuur. Insect repellent (tegen muggen) en uiteraard wat zonnebrandcrème.