Wat is jouw ideale hosting aanbieder?

Wat is jouw ideale hosting aanbieder?

Webhosting is het huren van een stukje webruimte. Op dit stukje webruimte kun je jouw bestanden kwijt die nodig zijn voor je website. De server die hiervoor gebruikt wordt, staat continue in verbinding met het datacenter, waar jouw bestanden feitelijk staan. Als je op zoek bent naar een hosting provider, is het belangrijk om eerst in kaart te brengen waar je eigenlijk precies naar op zoek bent. Aan de hand van deze specificaties kun je gaan vergelijken en jouw ideale aanbieder kiezen.

Wat voor website heb je?

Heb je een eenvoudige website die relatief weinig opslagruimte nodig heeft? Of werk je met een uitgebreide website met veel video’s en foto’s? Is jouw website cruciaal voor je bedrijfsvoering of gebruik je deze slechts hobbymatig? Wat is het toekomstige doel wat je voor ogen hebt met je website? Wil je er straks je geld mee gaan verdienen of blijft het kleinschalig? De antwoorden op deze vragen, zijn cruciaal voor de keuze voor je hosting aanbieder. Eenvoudige websites vragen namelijk om andere hosting dan grotere, complexe websites.

Soorten hosting

Heb je een eenvoudige website dan kun je prima uit de voeten met shared webhosting. Met shared webhosting, deel je feitelijk de capaciteit van een server met andere partijen. Het technisch onderhoud ligt in dit geval bij de hosting provider. Dit is een relatief goedkope oplossing, prima voor eenvoudige websites. Wil je dat jouw bestanden op een aparte server staan? Is jouw website complex, is de opslagcapaciteit die je nodig hebt groot en wil je dat je altijd kunt beschikken over je eigen server? Kies dan voor VPS hosting. Verkoop je zelf hostingdiensten en heb je opslagruimte nodig om dit goed te beheren? Kies dan voor reseller hosting.

Vergelijk en kies

Als je precies weet waar je naar op zoek bent, kun je gaan vergelijken. Hosting vergelijken kun je online gemakkelijk en snel doen. Als je de hosting aanbieder hebt gevonden die past bij jouw website en wensen, kun je afspraken gaan maken met deze aanbieder. Als je in de toekomst toch nog andere plannen hebt met je website, kun je uiteraard altijd weer kiezen voor een andere vorm van hosting.