Wat is een bladruimer en hoe kies je er een?

Wat is een bladruimer en hoe kies je er een?

Ieder jaar verbaas je jezelf er misschien weer over; al die bladeren die van de bomen vallen. Opeens liggen ze er weer, waarbij ze altijd direct voor overlast zorgen. Denk hierbij aan bladeren voor de ingang van je huis, waardoor het spekglad kan worden en mensen uitglijden. Een bladruimer is hiervoor de ideale oplossing. Hiermee blaas je de bladeren snel en gemakkelijk op een hoop en is je pad snel weer begaanbaar. Welke bladruimer er het beste bij jou past? Hieronder kun je het lezen!

Wat is een bladruimer eigenlijk?

Een bladruimer kennen we ook wel als een bladblazer. Het principe van een bladruimer is eenvoudig; met luchtstroom vanuit de bladruimer, kun je bladeren naar één plek blazen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een hoek in je tuin. Heb je alle bladeren eenmaal bij elkaar liggen, dan hoef je deze alleen nog maar in je groene bak te gooien, of bijvoorbeeld op je composthoop.  

Hoe kies je jouw ideale bladruimer?

Heb je een grote tuin, met veel bomen erin? In dit geval doe je er goed aan om een bladruimer te kiezen met een hoge blaassnelheid. Als je veel bladeren bij elkaar moet zien te krijgen, ben je met een bladruimer met een hoge blaassnelheid namelijk zo klaar. Vallen er bij jou niet zo heel veel bladeren? Dan is een bladruimer met een wat lagere blaassnelheid ook prima. Denk ook goed na over het geluid wat een bladruimer produceert. Woon je op het platteland en wonen je buren een stuk verderop? Dan kan jouw bladruimer best wat geluid produceren. In de stad ligt dit natuurlijk weer anders, kies dan voor een bladruimer die wat stiller is. Denk ook goed na of je wilt gaan voor een apparaat op benzine, met een stroomkabel of een accu.

Onderzoek en vergelijk online

Een bladruimer kiezen, kun je het beste doen door vooraf eerst over bovenstaande zaken na te denken. Online kun je veel nuttige informatie vinden en bladruimers met elkaar vergelijken. Heb je eenmaal je definitieve keuze gemaakt, dan kun jij met een gerust hart uitkijken naar de herfst. Laat maar vallen die bladeren, jij bent er straks helemaal klaar voor!