Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Fysiotherapie is ideaal als je op zoekt bent naar een effectieve behandeling voor een fysieke aandoening. Of je nu een chronische of acute pijn hebt, of jezelf gewoon lekker fit wilt voelen; fysiotherapie biedt in veel gevallen uitkomst. Regelmatig een bezoek aan een fysiotherapeut, kan het  verschil maken in je welbevinden en gezondheid. Maar hoe weet je wanneer je eigenlijk een fysiotherapeut moet bezoeken? En wat zijn de voordelen van deze zorg? In onderstaand blog kun je lezen wat fysiotherapie voor jou kan betekenen en wanneer het interessant is om er naar eentje toe te gaan! 

Wanneer een afspraak maken?

Als je last hebt van bepaalde pijn die langer dan een paar weken aanhoudt, is het raadzaam om een fysiotherapeut te bezoeken. Zou je namelijk langer doorlopen met je klacht, dan kan dit op de langere termijn tot grote fysieke schade leiden. Denk maar eens aan een zere knie waar je mee door blijft lopen. Als deze ontstoken is, kan een fysiotherapeut hier in een vroeg stadium wat aan doen. Loop je door met een ontstoken knie, dan kan dit vervelende gevolgen hebben, tot aan met chronische pijn aan toe. Symptomen zoals heup- of schouderklachten, spieren die verkrampen en problemen bij het bewegen, zijn bijvoorbeeld aanleidingen om een afspraak in te plannen. Als je last hebt van chronische pijn, kan fysiotherapie je ook helpen om beter te begrijpen wat er precies aan de hand is. Je zult nog verbaasd zijn welke behandelingen er allemaal mogelijk zijn voor jouw specifieke omstandigheden, de kans is groot dat je er met de juiste behandeling, prima mee kunt leven!

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een discipline die is gericht op het prestatieniveau verbeteren van sporters. Deze therapeuten werken samen met sporters en hun coaches, om een individueel behandelplan te ontwikkelen dat gericht is op het maximaliseren van prestaties door bepaalde blessures te voorkomen en te behandelen. Bepaalde technieken worden gebruikt om sportblessures te voorkomen en mobiliteit te verbeteren, ook worden er specifieke technieken gebruikt om kracht op te bouwen, de bloedstroom te vergroten en de spieractiviteit te verhogen. Ben jij fanatiek aan het sporten en heb je regelmatig blessures waar je te lang mee door loopt? Doe dit jezelf niet aan en schakel tijdig een sportfysiotherapeut in. Op zoek naar een fysiotherapeut in regio Den Haag? Een Fysio Den Haag vind je gemakkelijk en vandaag nog online!