Waarvoor gebruik je een zijslaapkussen?

Waarvoor gebruik je een zijslaapkussen?

Heb je vaak klachten als je ’s morgens wakker wordt? Een stijve nek? Last van je rug? Een verkeerde slaaphouding kan hier nog weleens de reden van zijn. Dergelijke klachten hebben vaak veel invloed op het dagelijkse functioneren. Op het werk gaat het moeizaam en je krijgt er ook niet echt een goed humeur van. Op langere termijn kunnen dergelijke klachten voor veel problemen zorgen. Bijvoorbeeld voor tijdelijke of zelfs permanente uitval op het werk. Ook kan het voorkomen dat sporten steeds moeizamer zal gaan. Dit kun je voorkomen. Een prima hulpmiddel bij een klachtenvrije nachtrust is een zijslaapkussen. Hoe dit precies werkt? Je leest het hieronder!

Betere slaaphouding

Een zijslaapkussen is vooral nuttig om de slaaphouding te verbeteren. Het zorgt ervoor dat je lichaam zich in een betere houding bevindt tijdens de nachtrust, vandaar dat dit kussen ook wel een lichaamskussen wordt genoemd. Veel mensen slapen op hun zij, dit lijkt een natuurlijke houding te zijn, toch is dit absoluut niet zo. De bovenste arm ligt namelijk ‘los’ naar beneden en heeft geen steun van het matras. Dat is de reden dat het lichaam langzaam maar zeker naar voren gaat, totdat de arm wel op het matras zal steunen. Vervolgens zal de nek wat gedraaid komen te liggen en de benen worden geschaard. Deze lichaamshouding is niet goed en kan leiden tot fysieke klachten. Een zijslaapkussen zorgt ervoor dat je lichaam in de zijligging meteen voldoende ondersteuning krijgt, waardoor fysieke klachten worden voorkomen en een goede nachtrust is gewaarborgd.

Zijslaapkussen is multifunctioneel

Naast de bekende zijslaaphouding zijn er nog meer houdingen waarbij het zijslaapkussen ondersteuning kan bieden. Uiteindelijk gaat het erom dat je hele lichaam ondersteuning krijgt tijdens de nachtrust, zodat er geen fysieke klachten optreden. Het voordeel van een zijslaapkussen is ook, dat je de houding de hele nacht kunt behouden. Je houding zelf is een stuk beter met dit kussen, maar je houdt deze ook nog eens gemakkelijker vol. Het voelt namelijk veel natuurlijker voor het lichaam aan en door de goede ondersteuning, kost het vrijwel geen moeite om dit vol te houden. Dat wordt straks heerlijk slapen met een zijslaapkussen. En die klachten? Daar ben je nu ook mooi vanaf!