Waarom zijn series zo populair?

Waarom zijn series zo populair?

Kijk je ook weleens series? Merk je dat je na een paar afleveringen eigenlijk niet meer kunt stoppen? Dat het zo leuk is, dat je het liefste de hele dag door naar zo’n serie zou willen blijven kijken? Series zijn razend populair, maar wat zijn eigenlijk de redenen, waarom dit fenomeen zo razend populair is? Wij hebben de belangrijkste redenen, voor je op een rijtje gezet!

Ontspanning

Misschien is de belangrijkste reden van het succes van series wel, dat het veel ontspanning biedt. Als je een drukke baan hebt of een stevige studie volgt, is het belangrijk om ook te ontspannen. Op het moment dat je een serie aan kijken bent, vergeet je op dat moment alles. Je gaat op in het verhaal, in de karakters en de omgeving waar het zich afspeelt. Nadat je een aflevering (of meerdere..) gezien hebt, ben je weer helemaal relaxt en kun je jezelf weer storten op je werk of studie.

Boeiend verhaal

Eigenlijk is een serie een hele lange film, waarin zich een verhaal afspeelt. Verhalen boeien ons al sinds de mensheid bestaat. Duizenden jaren geleden werden er al verhalen verteld, waar mensen ademloos naar luisterden. Nu doen we dit in de vorm van series; het voordeel voor de makers is dat bij een serie, het verhaal veel langer mag duren dan bij een film. Doordat je hierdoor ook langer verbonden blijft met een verhaal, wordt de beleving nog intenser. Op Netflix kun je prachtige series kijken, waar je echt helemaal in op kunt gaan. Nieuw op Netflix? Dat kun je hier online vinden!

Gezonde manier van ontspanning

Als je kiest voor het kijken van een serie; kies je ook voor gezonde ontspanning. Ga je helemaal op in een serie, dan zul je merken dat je tijdens het kijken hiervan, geen behoefte hebt aan snacks of ander ongezond voedsel. Er zijn mensen die series kijken, terwijl ze aan het sporten zijn. Denk hierbij aan een hometrainer die je in je huiskamer neer kunt zetten. Sporten en series kijken tegelijk; de perfecte combinatie. Op Guidinc.nl heb je een prima overzicht van de allerbeste series die er op dit moment te vinden zijn. Gegarandeerd dat jouw ideale serie hier ook bij zal zitten!