Waarom zijn fietsvakanties op de Waddeneilanden zo populair?

Waarom zijn fietsvakanties op de Waddeneilanden zo populair?

Denk je aan Nederland, dan denk je aan fietsen. Niet gek, want in Nederland hebben we meer dan 22,8 miljoen fietsen. Dat is een gemiddelde van 1,3 fiets per Nederlander! Fietsvakanties zijn daarom razend populair bij Nederlanders en tegenwoordig ook in het buitenland. Maar wist je dat de Waddeneilanden een groeiende bestemming is voor een fietsvakantie? Want nog nooit boekten zoveel Nederlanders een fietsvakantie op de Waddeneilanden.

Fietsvakanties razend populair in Nederland

Volgens Eigen-Wijze Reizen, marktleider in het organiseren van fietsvakanties, boeken steeds vaker fietsliefhebbers een fietsvakantie in Nederland. Van jong tot oud en van beginner tot gevorderd. Niet zijn fietsvakanties alleen populair in de zomer, maar ook steeds vaker in de lente en herfst.

Met een fietsvakantie bepaal je zelf het tempo van je vakantie doordat je niet afhankelijk bent van andere partijen. Zo bepaal je zelf hoe snel je wilt fietsen en waar en wanneer je stopt. Doordat je niet afhankelijk bent van een gids heb je de volledige vrijheid tijdens het fietsen.

Fietsen op de Waddeneilanden

Als we kijken naar de bestemmingen voor fietsvakanties, dan valt één bestemming op in groei: de Waddeneilanden. De Waddeneilanden waren en zijn populair bij fietsliefhebbers blijkt ui cijfers. Fietsen op de Waddeneilanden is namelijk indrukwekkend en tegelijkertijd rustgevend. Geniet van een heerlijke fietstocht op de eilanden en stop langs het strand. Of bezoek bijvoorbeeld de kleine winkeltjes in de dorpen of eet een hapje op het terras van de horecazaken. Fietsen op de Waddeneilanden is leuk, gezellig en ontspannen tegelijkertijd!

UNESCO Werelderfgoed

Wist je dat het natuurgebied op de Waddeneilanden door Unesco tot de Unesco Werelderfgoed is verklaard? Veel Nederlanders weten dit niet, maar het unieke landschap tussen Nederland en Duitsland behoort sinds juni 2009 tot de UNESCO Werelderfgoed. De reden is het unieke biologisch ecosysteem die alleen hier vindbaar is. Reden genoeg dus voor een vakantie aan de Waddenzee.

Ontdek Nederland op fiets!

Wist je dat een fietsvakantie niet alleen leuk en gezellig is, maar ook nog eens leerzaam! Ontdek de prachtige bezienswaardigheden van Nederland op de fiets. Wie houdt er nu niet van een actieve vakantie? Daarnaast is een fietsvakantie ook nog eens betaalbaar. Ideaal dus voor kleine gezinnen en grote gezinnen! Bewonder en ontdek waarom fietsvakanties zo populair zijn. Bekijk vandaag nog de mooiste fietsvakanties van Nederland en Europa!