Waarom mannen sokken dragen

Waarom mannen sokken dragen

Er zijn 1001 redenen te bedenken waarom we sokken dragen. Het beschermt onze voeten tegen zweet en irritaties, het houdt onze voeten warm en het helpt tegen vermoeidheid. Dit zijn de bekende feitjes. Maar waarom is het dragen van sokken voor mannen zo een groot issue? Omdat tegenwoordig alles om mode draait. Geef je daar niet om, dan krijg je een stempel op je voorhoofd gedrukt door de samenleving waarin we leven. En de vrouwtjes willen ook wat, je wordt niet alleen afgerekend op hoe je eruitziet, maar ook op wat je draagt. Aan de hand daarvan wordt er bepaald wat voor karakter je hebt; draag je namelijk felle kleuren of drukke prints dan ben je een vrolijk type. Ook kan het dragen van wat gekkere sokken je helpen je gemoedstoestand te verbeteren waardoor je wat creatiever en dapperder in het leven staat. Sokken kies je dus niet meer op basis van wat je draagt, maar je stelt je outfit samen gebaseerd op welke sokken je draagt.

Favoriet: heren sokken collectie

Waar let je op met de aanschaf van sokken

De stof – wol absorbeert zweet in de zomer en geeft de voeten warmte in de winter. Katoen gaat daarentegen langer mee maar zit minder lekker. Kasjmier en zijde zijn materialen die verwerkt worden in dress socks. Deze ademen goed en behoudt de warmte in de winter.

De match – Je matched tegenwoordig de sok die bij de broek past. Dit doe je omdat als je gaat zitten de pijp van je broek omhoogtrekt waardoor een groot gedeelte van je sok zichtbaar is. Door de juiste kleur sok onder je broek geef je een optische verlenging van je benen weer waardoor je harmonie brengt in het geheel.

De kleur – kies een basiskleur die bij je broek past. Er zijn diverse prints te vinden zoals klassiek met ruitjes of stippen. Contrast kleuren kunnen ook werken als je van een wat excentriekere stijl houdt.

Aanbevolen: heren kniekousen collectie

Wat mag wel en wat absoluut niet

- Witte sokken die onder een broek uitkomen is uit den boze. Zo en zo draag je geen sportsokken onder een pak.

- Draag je sneakers, wees dan voorzichtig met de keuze van de sok. Kies voor contrasterende kleuren.

- Zijn je sokken versleten, dan wordt het tijd om nieuwe te kopen.

- Draag sneakersokken als je sneakers draagt, sportsokken in sportschoenen en draag dress socks in nette schoenen.

- Voor meer informatie check de website falke.com.