Waarom kiezen voor een animatievideo?

Waarom kiezen voor een animatievideo?

Wist je dat een animatievideo de kijkers kan overtuigen tot wel 78% meer dan een statisch beeld? Dat is natuurlijk enorm! Een goede reden dus om te investeren in een animatievideo. Wil jij een animatie video laten maken? In deze blogpost vertellen we je waarom een animatievideo zo goed werkt en geven we je wat tips voor het maken van jouw video.

Duidelijke boodschap

Animatievideos zijn een krachtig middel om je boodschap over te brengen. Ze zijn visueel aantrekkelijk en helpen je om complexe informatie op een vermakelijke manier weer te geven. Bovendien is het gemakkelijker om bepaalde emoties over te brengen in een animatievideo dan wanneer je gebruik maakt van live-action beelden.

Leuk om te kijken

Een andere reden waarom animatievideos zo goed werken, is omdat ze de aandacht vasthouden. De kijker wordt meegenomen in een verhaal en blijft hangen aan elk woord dat gezegd wordt. Dit maakt het makkelijker om de boodschap over te brengen én te laten onthouden.

Makkelijk te delen

Een laatste voordeel van animatievideos is dat ze makkelijk te delen zijn. Je kunt de video eenvoudig op social media plaatsen en iedereen kan hem gemakkelijk bekijken. Dit maakt het middel ideaal voor het bereiken van een groot publiek.

Kortom, er zijn genoeg redenen waarom je voor een animatievideo moet kiezen! Wil jij ook zo’n leuke animatie video laten maken? Er zijn veel bedrijven die dit doen, bijvoorbeeld bedrijven zoals Donkermedia. Door hun jarenlange ervaring weten zij precies hoe ze een animatievideo moeten maken die aanslaat bij het publiek. Doe je het liever zelf? Dan vind je hieronder nog 3 belangrijke tips.

Maak gebruik van een script

Als je zelf een animatievideo wilt maken, is het belangrijk om te beginnen met een goed script. Zorg ervoor dat je weet wat je wilt zeggen en maak gebruik van een heldere structuur. Een script helpt je om je boodschap over te brengen op een vermakelijke manier.

Kies het juiste platform

Als je een animatievideo gaat maken, moet je ook nadenken over waar je de video gaat plaatsen. Wil je hem alleen op social media delen of wil je er ook een website mee maken? Kies het platform dat het beste past bij jouw doelstelling.

Wees creatief met beeldmateriaal

Als je een animatievideo gaat maken, heb je de keuze uit verschillende soorten beeldmateriaal. Wil je gebruik maken van foto’s, video’s of illustraties? Kies het materiaal dat het beste aansluit bij jouw verhaal. Succes!