Waarom een infrarood verwarming?

Waarom een infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is steeds populairder aan het worden. Voor in Scandinavië wordt deze vorm van verwarmen vaak gebruikt, maar in Nederland kiezen ook steeds meer mensen hiervoor. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van infraroodverwarming? En waarom zou je voor infraroodverwarming kiezen in plaats van andere soorten verwarming? In dit artikel lees je alles over infraroodverwarming, waarom het zo goed is en wat de voordelen zijn.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt doordat infraroodstraling je lichaam direct kan opwarmen. Dit doet het door de straling te absorberen in je huid. De infraroodstraling die infraroodverwarming produceert, is niet schadelijk voor je gezondheid. Sterker nog, infraroodstraling is een natuurlijk fenomeen dat elk moment van de dag plaatsvindt. De zon geeft bijvoorbeeld ook infraroodstraling af en die is goed voor je huid en je lichaam. Dit komt doordat infraroodstraling diep in je huid kan doordringen, waardoor je spieren ontspannen. Ook is het goed voor de circulatie van je bloed.

Duurzaam verwarmen

Niet alleen is infrarood verwarming goed voor je, het is ook een stuk duurzamer dan andere manieren van verwarmen. Zoals eerder gezegd, wordt infraroodstraling gebruikt om je lichaam direct te verwarmen en niet de lucht. Dit betekent dat er geen warmte verloren gaat en dat infraroodverwarming een stuk efficiënter is. Ook kun je infraroodverwarming makkelijk in combinatie met andere vormen van verwarming, zoals zonnepanelen, gebruiken. Zo maak je jouw huis helemaal duurzaam. Je gebruikt geen aardgas meer en je maakt gebruik van elektriciteit. Dit is goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor je eigen portemonnee.

Welke soorten en maten zijn er?

Infrarood verwarming is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo zijn er infraroodpanelen, infraroodplaten en infraroodbollen. Wat voor soort infrarood verwarming je kiest, is afhankelijk van jouw situatie. Infraroodpanelen zijn bijvoorbeeld ideaal voor in de woonkamer, infraroodplaten voor in de slaapkamer en infraroodbollen voor in de badkamer. Je kunt infrarood op veel manieren gebruiken, zodat het goed past bij jouw woning, kantoor of een andere plek waar je dit wilt gaan gebruiken.

Je kunt infrarood verwarming kopen bij veel verschillende bedrijven, bijvoorbeeld bij Wellheat. Hier vind je platen, panelen en veel andere soorten van infrarood verwarming. Deze kun je laten plaatsen in je woning.