Hoeveel kost een verhuizing gemiddeld (inclusief schilderwerk)?

Hoeveel kost een verhuizing gemiddeld (inclusief schilderwerk)?

Ga je dit jaar verhuizen? Dan komt er veel op je af. Je moet namelijk veel doen en regelen. Niet alleen moet je al je spullen verhuizen, verbouwen en de nieuwe woning inrichten, je moet hiernaast ook nog veel andere zaken regelen. Zo moet je overal een adreswijziging doorvoeren, mensen op de hoogte brengen van je verhuizing en de nieuwe buurt en / of plaats verkennen. Dan wil je je jouw huis ook nog eens schilderen. Een verhuizing kost daarom veel tijd en energie, maar vaak ook geld.

Ga jij binnenkort verhuizen en wil je een schatting maken van de kosten die je hierbij zult hebben? In dit artikel lees je over verhuizen en hoe duur dit normaal is.

Kosten bij het verhuizen

Voor verhuizen ben je meestal een flink bedrag kwijt. Naast de kosten van je woning zelf, moet je namelijk nog veel geld betalen voor andere verhuiskosten. Zo moet je verhuisbedrijf inschakelen, verzekeringen afsluiten en verhuisdozen aanschaffen. Voor het verhuizen van al je spullen en de kosten hiernaast ben je meestal tussen de 1000 en 2000 euro kwijt. Dit is afhankelijk van het verhuisbedrijf dat je inschakelt, de verzekering die je neemt en de hoeveelheid spullen die je hebt.

Misschien moet je nog een tijdelijke opslag regelen, een verhuislift, vervoer naar je nieuwe woning, verhuisdozen of ander materialen. Naast de kosten van een verhuisbedrijf, ben je daarom altijd ook nog wel wat geld kwijt. Verder moet je ook nog de notaris betalen, de makelaar en andere mensen die je helpen bij het verhuizen.

Kosten als schilderwerk en verbouwen

Aan je nieuwe woning kun je soms ook nog kosten hebben. Wil je een deel van het huis verbouwen? Dan ben je uiteraard veel meer geld kwijt. Maar er zijn ook kleinere klusjes waarvoor je soms geld kwijt bent. Bijvoorbeeld voor schilderwerk, het stucen van de muren en het leggen van tapijt of vloeren. Bedenk van te voren goed wat je allemaal wilt aanpassen aan het nieuwe huis. Zo kun je van te voren een goede schatting maken van alle kosten. Maak van te voren een lijstje van alles dat je moet regelen en betalen. Zo kom je tijdens de drukke weken van je verhuizing niet voor vervelende verrassingen te staan.