Waardevolle tips bij letselschade

Waardevolle tips bij letselschade

Heb je letselschade opgelopen? Dan is het belangrijk om de juiste acties te nemen, zodat je uiteindelijk een passende letselschadevergoeding kunt claimen. In dit artikel delen we hiervoor een aantal waardevolle tips.

Maak foto’s

Het is belangrijk om letselschade te fotograferen. Bij voorkeur op de plaats waar je het letsel hebt opgelopen. Als je niet in de gelegenheid bent om zelf foto’s te maken kun je een omstander vragen om dat te doen.

Zijn er getuigen aanwezig? Noteer hun contactgegevens

Wanneer er getuigen zijn van het moment dat je letselschade opliep, is het belangrijk om hun contactgegevens te noteren. De getuigen kunnen immers jouw verhaal onderschrijven waardoor de kans op een eerlijke letselschadevergoeding groter wordt.

Schakel direct een letselschadespecialist in

Een letselschadespecialist is gespecialiseerd in het afhandelen van letselschade. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk een letselschadespecialist in te schakelen, zodat hij vanaf het begin af aan bij het proces betrokken is. Goed om te weten: er zijn tegenwoordig ook platformen waarmee je het complete traject voor het afhandelen van letselschade kunt managen. letselschademanager.nl is hier een voorbeeld van.

Laat je letsel zo snel mogelijk vaststellen

Om ervoor te zorgen dat er een verband kan worden gelegd tussen het letsel en de letselschadevergoeding is het belangrijk om je letsel zo snel mogelijk te laten vaststellen. Dat kan bijvoorbeeld bij je huisarts en in geval van ernstig letsel bij de spoedeisende hulp. In sommige gevallen kan het gebeuren dat het letsel door medisch specialisten wordt beoordeeld.

Stel de tegenpartij aansprakelijk voor het letsel

Om letselschade te kunnen claimen is het nodig om de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor de gevolgen van het letsel dat je hebt opgelopen. Een letselschadespecialist kan je hier alles over vertellen en je hierbij helpen.

Bouw een dossier op

Een goed dossier is een must om tot een goede afwikkeling van de letselschade te komen. Het dossier bestaat niet alleen uit het opgelopen letsel, maar ook uit alle documentatie die met de afhandeling heeft te maken.

Ga niet te snel akkoord met een letselschadevergoeding

Tot slot willen we je de tip meegeven om niet te snel akkoord te gaan met de voorgestelde letselschadevergoeding. Verzekeraars proberen schade-uitkeringen soms te beperken. Daarom is het belangrijk om niet met het eerste het beste aanbod akkoord gaan en eerst een zorgvuldige letselschade berekening te laten maken, zodat je het geld krijgt waar je recht op hebt.