Musthaves voor het geven van een goede voetbaltraining!

Musthaves voor het geven van een goede voetbaltraining!

Musthaves voor het geven van een goede voetbaltraining!

Draag jij graag je steentje bij aan een gezondere wereld? Sta jij elke doordeweekse avond, of in ieder geval een paar, een aantal pupillen training te geven of ga je toch liever voor de senioren? Hoe je het ook went of keert, het geven van een voetbaltraining heeft soms wat voeten in de aarde. Ten eerste moet je natuurlijk representatief zijn en zorgen dat jou de-te-trainen groep wel luistert en meedoet.

Ten tweede? Zorgen dat je je spullen op orde hebt! De juiste trainingsmaterialen en daarmee aan de slag gaat! Weet je niet helemaal zeker welke materialen je sowieso nodig hebt voor het neerzetten van een goede voetbaltraining? Lees dan gewoon even mee met onderstaande tips!

1. Pionnen en hoedjes

Probeer jij maar eens een voetbaltraining op poten te zetten zonder het gebruik van pionnen en hoedjes; bijna onmogelijk en erg onpraktisch! Deze kleine hulpmiddeltjes zijn vrijwel onmogelijk om te missen, met pionnen baken je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een veldje af, maak je een extra doel of kan worden gebruikt als ‘verdediger’ waar de aanvaller om heen moet tijdens een oefening.

2. Tactiekborden

Eerlijk gezegd wisten wij eerst ook niet dat een tactiekbord hét verschil kan maken tijdens een training, maar het is wel degelijk het geval. Het gebruik van een tactiekbord neemt namelijk een hoop vragen weg wanneer er een oefening of opdracht uit wordt gelegd. Op een tactiekbord laat je gemakkelijk zien wat de verwachtingen van de spelers zijn tijdens zo’n oefening. Vooral wanneer je een oefening laat spelen welke het hele veld bespeelt, is het gebruik van een tactiekbord om het uit te leggen echt een must.

3. Trainingshorden

Klaar om jouw spelers een beetje extra conditie te laten opbouwen? Neem dan zeker trainingshorden mee naar de training! De trainingshorden kunnen goed worden ingezet voor een conditietraining, al duurt deze maar een kwartiertje.

Waar schaf je zulke trainingsmaterialen aan?

Om goed uit de verf te komen en een stralende voetbaltraining neer te zetten is het dus van belang dat je de juiste spullen bij je hebt. Maar waar koop je dat soort spullen? Gelukkig zijn er een hoop online website waar je aanspraak op kan doen; zo scoor je bijvoorbeeld online zelfs voetbal dugouts van Soccer Concepts, tot aan waterzakken van andere websites! Wanneer je liever niet al je geld uitgeeft aan het aanschaffen van trainingsmaterialen, kan je natuurlijk ook kijken wat er al op de club is. In goed overleg zal je heus spullen mogen gebruiken; je geeft immers training voor die club toch?