Voetschimmel, wat kan ik daar aan doen?

Voetschimmel, wat kan ik daar aan doen?

Ben je veel in de sportschool te vinden? Zwem je graag? Hou je van de sauna? Dan kom je veel in warme, vochtige ruimtes waar je gemakkelijk voetschimmel op kunt lopen. Overigens kan dit ook prima thuis, na het douchen of na een bad. Niet goed afdrogen, zorgt ervoor dat schimmels vrij spel krijgen, wat kan leiden tot voetschimmel. Het gevolg? Vies ruikende voeten en een schilferige huid. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! Maar wat kun je daar het beste aan doen?

Voetschimmel behandelen

Voetschimmel kun je het beste behandelen door een antischimmelmiddel te gebruiken. Dit kun je direct op je huid aanbrengen. Dit middel werkt vooral goed bij een beginnende voetschimmel. Op het moment dat de klachten ernstiger zijn en de infectie is al in een ver gevorderd stadium, kun je het beste een arts raadplegen. Blijf zeker niet doorlopen met een voetschimmel, dit kan leiden tot nog meer problemen. Een snelle behandeling is ook aan te raden om het overspringen van een schimmel naar ander lichaamsdelen te voorkomen.

Voetschimmel, hoe kan ik dat voorkomen?

Voetschimmel is iets wat na een behandeling helaas vaak weer terugkeert. Een schimmel laat namelijk sporen na, waardoor schimmels weer gemakkelijk opnieuw gaan groeien. Mits uiteraard de omstandigheden hier zich voor lenen. En deze omstandigheden, daar heb je zelf invloed op. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat je altijd comfortabele kleding draag, wat ruim zit en goed ventileert. Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat je jezelf altijd goed afdroogt als je bijvoorbeeld gesport hebt of jezelf omkleedt bij de sauna.

Voetschimmel door teveel wassen met zeep

Was jezelf niet te vaak met zeep, hierdoor behoud je het beschermlaagje op je huid. Teveel wassen met zeep, haalt dit laagje namelijk weg, waardoor ook je bescherming tegen infecties wegvalt. Draag in gemeenschappelijke ruimtes bij bijvoorbeeld sauna’s en zwembaden altijd slippers. Zorg er thuis ook voor dat je altijd alert bent in vochtige, warme ruimtes. Ook thuis is het belangrijk om erop te letten dat je na het douchen of een bad, jezelf goed afdroogt en ruime kleding draagt.