Veilig op de motor met een koelvest

Veilig op de motor met een koelvest

Als je van motorrijden houdt, wil je dit het liefste natuurlijk het hele jaar door doen. De zomerperiode is een prachtige periode om motor te rijden, maar de warmte kan hierbij soms een flinke spelbreker zijn. En als je het te heet hebt op de motor, gaat dit naast het comfort ook ten koste van de concentratie en de veiligheid. Je kunt hier iets tegen doen. Een koelvest voor op de motor is hiervoor namelijk de ideale oplossing!

Eenvoudige werking

Als je veel rijdt op warme lente- en zomerdagen doe je er goed aan om een koelvest aan te schaffen. De werking hiervan is eenvoudig. Op de rugzijde van het koelvest zit een vuldop die je kunt openen en vullen met gewoon kraanwater. Zodra je gaat rijden, gaat dit water verdampen en dat zorgt voor verkoeling. Het werkt feitelijk hetzelfde als je een natte handdoek aan een waslijn hangt. Als het gaat waaien, koelt deze handdoek af. In het geval van een koelvest, wordt je lichaam gekoeld, omdat het koelvest om je lijf heen zit. Tijdens het rijden ervaar je meteen het verkoelende effect. Een koelvest werkt overigens het beste bij doorwaaipakken, de wind moet immers wel ergens naar binnen kunnen om het water te laten verdampen en het koelvest zijn werk te kunnen laten doen.

Veilig rijden bij hoge temperaturen

Als de temperatuur hoog is, warm je als motorrijder steeds een stukje op. Het gevaarlijke hiervan is, dat je dit zelf nauwelijks door hebt. Toch vermindert je concentratie steeds een stukje en verslapt je aandacht. Dit kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. Een koelvest zorgt voor permanente verkoeling waardoor je altijd scherp blijft op je motor, ook bij extreem hoge temperaturen tijdens een hittegolf. Veilig rijden bij hoge temperaturen; het kan met een koelvest, want jij kunt gewoon met full gear op de motor stappen en beschermd rijden.

Meer mogelijkheden

Een mooie rondreis met de motor door Spanje in de zomer? Of liever naar Portugal? Lijkt het je gaaf om een keer in de zomer door Italiƫ heen te rijden? Misschien hebben deze bestemmingen nooit op je verlanglijstje gestaan, omdat je er eigenlijk altijd van uitging dat motorrijden niet mogelijk was met veilige motorkleding vanwege de hoge temperaturen in deze landen. Met een koelvest is dit wel mogelijk. Ook bij hogere temperaturen blijft motorrijden een feest met een koelvest. Je blijft namelijk altijd koel, fris en geconcentreerd. Daarnaast zit je veel veiliger op je motor en kun je ook nog eens extra genieten van al het moois wat je onderweg tegenkomt!