Tips om het geluid in de auto te verbeteren

Tips om het geluid in de auto te verbeteren

Wat is het toch heerlijk om lekker muziek te luisteren in de auto. Rijden, je hoofd leegmaken en ondertussen genieten van je favoriete muziek. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat het geluid in de auto van optimale kwaliteit is. Sterker nog: in veel gevallen stelt dit vrij weinig voor. Dat is toch zonde? Dan rij je een prachtige auto en is het geluid tien keer niks. Gelukkig zijn er ook manieren om dit probleem op te lossen. 

Wil jij in het vervolg ook volop genieten van jouw favoriete muziek in de auto? En bovenal geen last hebben van een storende geluidskwaliteit? Maak dan gebruik van de volgende tips. 

Laat een audio upgrade uitvoeren 

Sommige auto’s vragen om een geheel andere aanpak. Dat zien we bijvoorbeeld bij Porsche-rijders. Een audio upgrade voor een porsche moet aan verschillende eisen voldoen. Iedere Porsche heeft immers een andere beleving. Ook qua geluid. Het is dan ook belangrijk dat de upgrade past bij de auto. Bij dergelijke luxe modellen raden we dan ook aan om een afspraak te maken bij een specialist. Onderzoek de mogelijkheden en vertel jouw persoonlijke wensen. Vervolgens kunnen zij op basis van die informatie bepalen wat er mogelijk is om het geluid te upgraden. 

Plaatsing van de speakers 

Bij de meeste voertuigen worden de speakers in de deur geplaatst. Wees je er wel van bewust dat dit wellicht niet de beste plaatsing is. Als je de speakers in de deur hebt zitten, wordt het geluid namelijk voor een groot deel beïnvloed door de schokken die deze te verduren krijgen. Hierdoor wisselt het geluid steeds in kwaliteit. Misschien herken je dit wel aan het feit dat je het geluid meestal harder moet zetten als je de snelheid verhoogt. 

Gelukkig zijn hier ook oplossingen voor verzonnen. Sommigen zijn zelfs zeer eenvoudig te realiseren. Je kunt bijvoorbeeld speciaal dempingsmateriaal in de deur laten bevestigen. Hierdoor krijgen de speakers minder schokken te verduren en is de kwaliteit van het geluid ook veel beter. 

Experimenteer erop los 

Er is ongelooflijk veel verkrijgbaar om het geluid in de auto te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe speakers laten plaatsen of een versterker aanschaffen. Het is vaak een kwestie van experimenteren om te bepalen wat voor jou de beste combinatie is. Wees daarom niet bang om verschillende dingen uit te proberen. Je merkt vanzelf wat de beste optie is en welke dingen het meest effect hebben. 

Zet de volumeknop niet te hoog 

Heb je voor je gevoel alles al geprobeerd en is het geluid toch nog niet geheel naar wens? Probeer dan eens van geluidsniveau te veranderen. Misschien was je voorheen gewend om de volumeknop volledig open te draaien, maar is dat nu door alle aanpassingen juist niet meer nodig. In dat geval geniet je vaak van mooier geluid door het volume simpelweg minder hoog te zetten. Ook dit is weer een kwestie van uitproberen.