Tips en tricks voor zonnepanelen op jouw bedrijf

Tips en tricks voor zonnepanelen op jouw bedrijf

Voordat je besluit om de zonnepanelen aan te schaffen die jij graag op het dak zou willen hebben is het belangrijk om voldoende te lezen over alle keuzemogelijkheden die je hebt. Je kan bijvoorbeeld voor zonnepanelen btw terugvragen, dit is een manier om ervoor te zorgen dat je minder geld uitgeeft bij het aanschaffen van de zonnepanelen. De aankoop van zonnepanelen kan immers gepaard gaan met een groot bedrag, echter kan dit bedrag later een investering blijken te zijn. Als je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle subsidiemogelijkheden. 

Mogelijkheden tot subsidie

De landelijk overheid stimuleert graag de mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen. Door de zonnepanelen is het immers mogelijk om de klimaatdoelstellingen te behalen. Door de keuze voor zonnepanelen vermindert de uitstoot van Co2. Het is mogelijk om subsidie kosteloos aan te vragen, deze mogelijkheid bestaat zowel voor bedrijven als voor huishoudens. Zodra de zonnepanelen ge├»nstalleerd zijn is het mogelijk om 15 jaar lang subsidie te krijgen en zodoende de kosten van de zonnepanelen te verminderen. Op den duur zul je winst maken over de zonnepanelen en geld terugverdienen. 

Minder kosten van de energierekening

Indien je het aanbod bekijkt van de zonnepanelen op Zonduurzaam.nl dan weer je precies welke verschillende opties mogelijk zijn. Vervolgens geldt dat het aanschaffen van de zonnepanelen mogelijk is binnen het eigen budget. Daarnaast nemen de kosten van de energierekening af, aangezien je meer duurzame energie zult opnemen. De duurzame energie kan je gebruiken binnen je eigen woning en hierdoor hoef je minder gebruik te maken van stroom en elektriciteit. Over een langere periode zul je dus in staat zijn om het uitgegeven bedrag weer terug te verdienen. 

Controle van het dak en berekening van de constructie

Het is mogelijk om het dak te controleren voordat je besluit om de zonnepanelen te plaatsen. Denk hierbij aan het schoonmaken van het dak zodat je meer energie kan opwekken. Verder is het van belang om de dakpannen te bestuderen voordat je besluit om zonnepanelen aan te schaffen. Niet iedere dakpan is immers geschikt voor zonnepanelen. Daarnaast is het mogelijk om na te denken over de constructie die je wenst toe te passen op het dak. Het is immers belangrijk om de zonnepanelen in een hoek van 35 graden te plaatsen terwijl de zonnepanelen tevens goed in de zon liggen.