Keuken op maat, welke opties zijn er?

Keuken op maat, welke opties zijn er?

Een droomkeuken... uitgebreide etentjes organiseren voor je complete vriendengroep. Met de feestdagen gezellig met de hele familie aan tafel. Of romantische met z'n tweeën avonden lang kletsen en natafelen. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën over de ideale keuken. Maar hoe pak je dat? Wat zijn de mogelijkheden voor een keuken op maat? We helpen je graag op weg.

Ideeën verzamelen

De eerste stap is om ideeën te verzamelen. En dan niet alleen naar compleet uitgewerkte plaatjes op Pinterest kijken, maar vooral de dagelijkse praktijk. Waar moet de keuken aan voldoende? Wat is de samentelling van je huishouden? Een gezin met kleine kinderen heeft andere behoeftes dan een echtpaar dat gepensioneerd is.

Misschien heb je bij iemand anders een keuken gezien die je inspireerde. Misschien heb je een specifieke woonstijl in gedachten. Misschien kom je vaak laat thuis of eet je regelmatig buiten de deur. Kortom, verzamel al je wensen voor de keuken.

Smaak en stijl van de keuken

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende woonstijlen. Voor woonkamers maar ook voor keukens. Natuurlijk wil je een keuken die aansluit op de rest van je interieur. En die ook weer een aantal jaren mee kan. Een keuken koop je immers niet zo vaak.

Door te kiezen voor een bepaalde woonstijl, kun je gerichter het ontwerp van de keuken maken. Ga je bijvoorbeeld voor steigerhout, of meer voor eikenhout? En vind je een landelijke keuken mooi, of meer een industriële keuken of designkeuken? Met een keuken op maat heb je alle vrijheid om te kiezen voor wat je echt mooi vindt.

Wat komt waar?

Tenslotte ga je kijken naar de praktische zaken. Hoe is de keuken onderdeel van de rest van je huis? Heb je een grote afgescheiden woonkeuken of is het een kleine hoek gecombineerd met je woonkamer. Waar zitten de leidingen voor water, elektra en eventueel een gasaansluiting? Zijn er ramen of deuren waar je rekening mee moet houden? Wat is het budget? En wat is je planning?

Door de antwoorden van al deze vragen op een rijtje te zetten, ontstaat het eerste ontwerp voor de keuken. Met maatwerk zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor indelingen, materiaalkeuze, afwerkingen en stijlen. Dat maakt het samenstellen en aankopen van een keuken pas echt leuk.