Ruimtelijk en praktisch: tips voor het inrichten van een hal

Ruimtelijk en praktisch: tips voor het inrichten van een hal

Als je denkt aan de inrichting van een woning, zul je meteen denken aan de woonkamer, slaapkamer en de keuken. Een ruimte die we hierbij vaak vergeten, is de gang. Toch is het fijn om een mooie gang te hebben, want voor veel mensen is dit de introductie in jouw woning. Ook als je een kleine hal of gang hebt, kun je hier zorgen voor wat extra stijl en gezelligheid. Verder is het natuurlijk ook belangrijk dat de gang praktisch is ingericht. Meer weten over het inrichten van een hal of gang? Hieronder lees je een aantal handige tips.

Ruimtelijkheid

Een hal is een ruimte die zorgt voor een verbinding tussen twee of meerdere kamers. Het is mooi om te zorgen voor een consistente stijl tussen de hal en de kamers, zodat je hier een mooie overgang hebt. In een gang is het vaak slim om te kiezen voor wat lichtere kleuren, die nog wel warm aanvoelen. De meeste gangen zijn namelijk niet zo groot, vaak erg smal. Natuurlijk licht in combinatie met lichte kleuren, zorgt voor meer rust. Ook lijkt de kamer hierdoor wat groter. Donkere kleuren zorgen ervoor dat de ruimte kleiner lijkt, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Inrichten van een hal

Wat je ook kunt doen om de kamer ruimer te doen lijken, is gebruikmaken van spiegels. Vaak heeft een gang ergens wel een meubel staan, zoals een dressoir of een schoenenkast. Je kunt er dan voor kiezen om hierboven een grote spiegel te hangen. Nog meer ruimtelijkheid creëren? Dan kun je zelfs kiezen voor een hele spiegelwand. Om de hal niet te vol te laten lijken, kun je het beste kiezen voor wat kleinere meubels. Kijk daarom bij de meubelwinkel voor wat kleinere meubels. Wat ook handig is, is om iets te hebben om je schoenveters op te strikken. Een klein kastje of bankje bijvoorbeeld. Vergeet ook niet om een goede deurmat te kopen, zodat je vocht en vuil zoveel mogelijk buiten de deur houdt. Een eerder genoemde schoenenkast is handig om schoenen netjes op te bergen. Maar je kunt hiervoor ook een bankje, plank of een mand gebruiken. Je wilt natuurlijk niet dat alle schoenen los rondslingeren.