plantenbak

plantenbak

Je tuin is een verlengstuk van jouw woonkamer. Of in ieder geval, dat kan het zijn, als je daarvoor een beetje je best hebt gedaan. Steeds vaker zien we dat mensen echt de moeite doen om hun tuin een verlengstuk te maken van hun woonkamer. In dit artikel geven wij je een paar goede tips om dit te bewerkstellen.

Gebruik de juiste tegels

Als je een houten vloer hebt, is het mooi om de tegels in je tuin in dezelfde kleurtint te leggen. Zo trek je de tuin mooi bij jouw woonkamer. Door bij het uitzoeken van de tuintegels, een klein stukje van jouw houten vloer en/of laminaat mee te nemen, kun je goed kijken welke tegels hier het beste bijpassen. Heb je een betonnen vloer binnen? Of plavuizen? Dan geldt eigenlijk hetzelfde. Je kunt prima dezelfde type betontegels ook buiten gebruiken.

Voorkom lege ruimtes, werk met plantenbakken.

Vandaag de dag zijn er veel mensen die er voor kiezen om hun tuin voor een groot deel te bestraten. Dit is een logisch gevolg van het feit dat we vandaag de dag allemaal erg druk zijn. We hebben niet veel tijd voor het onderhoud van de tuin. Of misschien wel belangrijker, veel mensen hebben er geen zin in. Toch is het mooi om wat groen en opvulling in de tuin te hebben. Grote, lege oppervlaktes in de tuin zorgen er niet voor dat het ‘gezellig’ bij het huis past. Door te werken met een planten voor buiten kun je dit oplossen. Je doorbreekt de lege ruimte met een grote plantenbak met daarin bijvoorbeeld een mooie olijfboom.

Combineer binnen- en buitenverlichting

Niet alleen overdag, maar ook in de avond is het mooi om te genieten van je tuin. Door te werken met de goede verlichting creëer je hiermee diepte. Je kunt gemakkelijk jouw tuinverlichting afstemmen op jouw binnenverlichting. De laatste jaren is er steeds meer domotica op de markt gekomen, die dit voor jou regelt. Denk bijvoorbeeld aan Philips Hue. Daarmee kun je zowel jouw buiten- als binnenverlichting via de app besturen. Omdat zij ook veel buitenverlichting in het assortiment hebben kun je dit gemakkelijk combineren. Vervolgens kun je via de app instellen dat op het moment dat jij naar bed gaat, de tuinverlichting uit gaat.