Op zoek naar een typecursus voor je kind?

Op zoek naar een typecursus voor je kind?

Sinds het Internet zijn intrede heeft gedaan is de computer niet meer weg te denken bij bedrijven en scholen. Maar ook thuis hoort de computer tegenwoordig gewoon bij het inventaris. Was het vroeger alleen nog de boekhouder of de secretaresse die dagelijks de computer gebruikte, tegenwoordig is het gebruik van de computer zelfs voor een automonteur of politieagent dagelijkse kost.

Snel en blind kunnen typen is daarmee voor bijna iedereen een basisvaardigheid geworden. Deze vaardigheid levert niet alleen snelheid en daarmee tijdswinst op, het typen wordt ook minder vermoeiend doordat je niet continu op je toetsenbord hoeft te spieken. En dit levert weer als voordeel op dat het aantal tikfouten enorm reduceert.

Typecursus

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is het daarom van groot belang dat zij net als het behalen van een zwemdiploma voor de nodige zwemvaardigheid een typediploma halen. Daarmee worden ze in dit digitale tijdperk typevaardig wat hen ook op latere leeftijd enorm veel voordeel oplevert. Om deze typevaardigheid bij kinderen te ontwikkelen zijn er tegenwoordig geweldige online typecursussen die gewoon thuis achter de computer gevolgd kunnen worden. Tijdens deze typecursussen worden kinderen, naast het met tien vingers blind kunnen typen, ook een juiste houding aangeleerd zodat vermoeidheid en lichamelijke klachten veelal voorkomen kunnen worden.

Typecursus in gamevorm

Vanwege het feit dat online typecursussen in een spannende gamevorm worden aangeboden, winnen deze de laatste jaren enorm aan populariteit. De games die in de cursussen verwerkt zitten doen wat betreft graphics niet onder voor hedendaagse professionele games. Zo zit je bij de ene typecursus in een spannend ruimteavontuur en ben je bij een andere cursus verwikkeld in een spionnenavontuur. Spelenderwijs leren kinderen zo op een uitdagende manier typen. Elke game heeft weer met z’n eigen challenge waardoor het kind gemotiveerd blijft om de cursus te volgen en af te maken.

Begeleiding

Alhoewel online typecursussen goed zelfstandig te volgen zijn, is (persoonlijke) begeleiding in de vorm van een typecoach die op afstand meekijkt en de resultaten bijhoudt bij de meeste typecursussen mogelijk. Ook dit heeft een motiverende werking.

Een gratis of betaalde typcursus

Naast het aanbod van betaalde typecursussen zijn er ook een aantal gratis typecursussen te volgen. Nadeel echter bij de gratis typecursussen zijn de banners met reclame die continu in beeld springen en ook de begeleiding ontbreekt. Daarnaast zijn deze typecursussen over het algemeen veel saaier wat weer een demotiverende werking heeft op het kind. Voordeel is natuurlijk wel dat het je een besparing oplevert en je niet vast zit aan licenties.

Typecursus voor volwassenen

Snel, efficiënt en blind kunnen typen is iets wat veel volwassen prima onder de knie hebben. Mede door een gedegen typecursus op destijds nog de typemachine. Toch zijn er nog heel veel volwassenen voor wie het uittypen van verslagen of mailtjes een hele martelgang is. Vaak wordt er niet met 10 vingers getypt maar met 2 (wijs)vingers en al helemaal niet blind. Voor deze mensen geldt dat je nooit te laat bent om te leren. Door bekende aanbieders als LOI, NTI en Ticken worden prima typecursussen aangeboden waarmee je in 3 maanden tijd goed leert typen.

Kortingen

Een typecursus voor je kind aanschaffen is voor velen een hele investering. Gelukkig kun je regelmatig profiteren van kortingsacties. Deze kortingen kunnen soms oplopen tot enkele tientjes en worden veelal in schoolvakanties aangeboden. Ook bieden enkele aanbieders groepskortingen of kortingen wanneer je lid bent van een bepaalde vereniging of tijdschrift.

Welke typecursus

Wie een typecursus wil aanschaffen heeft de keuze uit vele aanbieders. Met grote verschillen in prijs en cursusduur en de begeleiding die wel of niet bij de prijs is inbegrepen. Om alle typecursussen in 1 oogopslag goed te kunnen vergelijken is er de handige website Typecursusvergelijker.nl. Op deze website vind je alle bekende typecursussen in 1 overzicht. Ook vind je op deze website actuele kortingsacties die je veel geld kunnen besparen. Een korte check waard dus als jijzelf of je kind aan een typecursus toe is!