Met deze 3 tips ga je rug- en nekklachten tegen op kantoor

Met deze 3 tips ga je rug- en nekklachten tegen op kantoor

Een stijve nek, een zere onderrug, of pijnlijke schouders: mensen die veel zittend werk doen zullen het vast herkennen. Het werken op een kantoor gaat vaak gepaard met zittend werken van achter een bureau. Als werknemers met een verkeerde houding achter een bureau zitten, kan dit leiden tot fysieke klachten. Deze klachten kunnen uiteindelijk invloed hebben op de werkprestaties. Het is dus belangrijk dat werknemers de kans hebben om een goede werkhouding aan te nemen. Maar hoe kan een goed ingericht kantoor daar nou mee helpen?

Motiveer de medewerkers

Allereerst is het enorm van belang dat de medewerkers gemotiveerd worden om meer te gaan bewegen. Een paar kleine realistische doelen, het geven van complimentjes en het vieren van succes kunnen daarbij helpen. Zorg bijvoorbeeld voor een kleine onderlinge wedstrijd wie het vaakst beweegt. Al gauw zal je merken dat collega’s vaker met de trap gaan of in hun lunchpauze een blokje om gaan om te wandelen. Als er een wedstrijdelement in voor komt, zijn vaak meer mensen bereid om mee te doen. Het hoeft helemaal niet groot; een wisselmedaille voor de collega die het meest heeft bewogen deze week. Het motiveren van medewerkers om te bewegen hoeft dus niet eens met veel materialen te gebeuren, maar het kan al wel zorgen voor een grote verbetering.

Een zit-stabureau

Een zit dag op kantoor veranderen in een sta dag op kantoor: met een zit-stabureau is het mogelijk. Eigenlijk is zo’n zit-stabureau gewoon een verstelbare tafel. Het is namelijk mogelijk om de hoogte van het werkblad te veranderen. Sommige bureaus veranderen dan in een 130 cm hoog werkblad. Door deze mogelijkheid komt er al gauw beweging in een lange dag. Een zit-stabureau is een ergonomisch bureau. De bureaus zorgen voor een verbeterde houding, waardoor mensen productief blijven. Met een zit-stabureau wordt de flexibiliteit van medewerkers verhoogt, blijven de medewerkers goed bewegen en worden de nek- en rugklachten verminderd. De werknemers kunnen namelijk minder snel een verkeerde houding aannemen.

Een goede bureaustoel

Een goede bureaustoel kan ook zorgen voor het verminderen van rug- en nekklachten. Een stoel met een grote of kleine rugleuning, met of zonder armleuningen, of met wieltje of vaste poten; de keuze is groot. Om een goede keuze te maken moeten er wat afwegingen gemaakt worden. Er is veel verschil tussen goedkope bureaustoelen, hoge kwaliteit bureaustoelen en ergonomische bureaustoelen. Daarnaast hangt het af hoe vaak de stoel gebruikt wordt; een thuiswerkplek wordt minder vaak gebruikt dan een bureaustoel van het kantoor. Het belangrijkste blijft dat de werknemer goed kan zitten. Tussen alle bureaustoelen van Kato Kantoorinrichting , zit ook de juiste voor jouw werkplek.