Je nieuwe auto makkelijk financieren

Je nieuwe auto makkelijk financieren

Je wil een nieuwe auto gaan kopen en vraagt je af hoe je deze het beste kunt betalen. Hiervoor zijn er vandaag de dag een paar opties met allemaal hun voor- en nadelen. Je leest hier over hoe je je nieuwe auto kunt gaan financieren en komt er zo achter wat voor jou de beste keuze is. Verschillende merken bieden tegenwoordig hun eigen financieringsmogelijkheden aan, dit is vaak voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s. Zo is er bijvoorbeeld de Volkswagen financial lease van natuurlijk het merk Volkswagen. Vaak loopt deze lease wel via een bank of derde partij, maar de verstrekker ervan blijft jouw autodealer. Voor jou als klant heeft dit als voordeel dat je niet zelf nog naar een derde partij moet gaan voor financiering, maar dit meteen bij de aankoop van jouw auto kunt regelen.

Een auto kopen op de ouderwetse manier

Zoals gezegd kun je je nieuwe auto op verschillende manieren financieren. Je kunt ten eerste, dit is de meest voor de hand liggende manier, gewoon een auto kopen van je spaargeld bijvoorbeeld. Je betaalt in een keer de koopsom aan de autodealer en je bent de trotse eigenaar van een nieuwe bolide. Op deze manier word je meteen eigenaar van de volledige auto, maar dit kost je natuurlijk wel in een keer ontzettend veel geld. Ook heb je verder geen schulden op deze manier en ben je na de aankoop niet steeds maandelijks geld aan het betalen. Je betaalt in een keer, de auto is nu van jou en verder heb jij geen lasten of verplichtingen meer. 

Een auto leasen van de dealer

Je kunt ook een auto te leasen, dit kun je doen middels een financial lease of met je eigen geld. Met de financial lease kun je ook een autolening afsluiten, je leent dan geld en kunt hierbij ook nog zelf wat geld toevoegen om maandelijks je auto te betalen. Je kiest voor een termijn en gedurende deze termijn betaal je (met geleend geld) elke maand aan je auto. Aan het einde van deze termijn is de auto volledig betaald en is deze nu ook van jou. Je bent wel maandelijks aan het betalen, maar ben niet in een keer heel veel geld kwijt.