Hoe werkt Google Translate? Vertaal van Nederlands naar Engels!

Hoe werkt Google Translate? Vertaal van Nederlands naar Engels!

Google Translate is één van de meest gebruikte vertaalprogramma's ter wereld. Maar hoe werkt het eigenlijk? En hoe kan je er het beste gebruik van maken? In dit blogartikel leggen we uit hoe Google Translate precies werkt, en geven we handige tips om vertalingen zo goed mogelijk te laten verlopen!

Google Translate, hoe werkt het?

Google Translate is een vertaalprogramma dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie (AI). Dit betekent dat het programma steeds beter wordt in het vertalen van teksten, naarmate het meer teksten vertaalt. Google Translate is dus niet perfect, maar de vertalingen worden iedere dag beter.

De basis van Google Translate is een enorme database met vertaalde woorden en zinnen. Wanneer je een tekst invoert in het programma, zoekt het naar overeenkomende woorden of zinnen in deze database. Als er geen exacte match wordt gevonden, probeert het programma de tekst toch te vertalen aan de hand van semantische kennis (wat betekent dit woord eigenlijk?).

Om Google Translate zo goed mogelijk te laten werken, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. In de volgende sectie geven we handige tips!

Tips voor het gebruik van Google Translate

- Gebruik simpele zinnen: hoe langer en moeilijker de zin, hoe groter de kans op fouten. Kies liever voor korte, duidelijke zinnen.

- Wees specifiek: als je iets heel precies wilt uitleggen, is het beter om dat in meerdere (korte) zinnen te doen. Zo kan Google Translate makkelijker de bedoeling achterhalen.

- Gebruik actuele taal: houd je taalgebruik up-to-date, want ook Google Translate veroudert snel. Als je een vertaling van een oudere tekst nodig hebt, kun je beter een professionele vertaler inschakelen.

- Wees voorzichtig met idiomen: spreekwoorden en gezegden kunnen moeilijk te vertalen zijn, omdat ze vaak een hele andere betekenis hebben dan de letterlijke woorden. Soms is het beter om de betekenis uit te leggen in plaats van de zin letterlijk te vertalen.

Google translate Nederlands Engels

Ben je niet goed in Nederlands en moet je een Engelse mail sturen? Je bent niet de eerste. Om deze reden kun je perfect gebruik maken van Google Translate. Je voert aan de linkerkant in het Nederlands jouw tekst in. Vervolgens komt er rechts een automatische vertaling in het Engels.

Kijk wel even of de zin klopt, want soms is de betekenis aangepast. Het kan ook zijn dat er een fout in de vertaling staat. Dit is helaas onvermijdelijk, want een computer kan niet altijd de juiste betekenis achter een zin achterhalen.

Toch is Google Translate heel erg handig. Juist, omdat het leert van zijn eigen fouten. Omdat er honderd duizenden Nederlanders per maand gebruik maken van Google Translate, heeft het systeem al heel goed geleerd wat wij als Nederlander bedoelen als wij een tekst willen vertalen. Hierdoor kun je er vandaag de dag vanuit gaan dat de teksten al heel goed kloppen.