Hoe maak je een keuze tussen de verschillende soorten autoverzekeringen?

Hoe maak je een keuze tussen de verschillende soorten autoverzekeringen?

Een autoverzekering is niet goedkoop. Daarom is het verstandig om goed te kijken naar je mogelijkheden. Iedere maand ben je veel geld kwijt aan premies, ook voor je andere lopende verzekeringen. Je zorgverzekering en uitvaartverzekering bijvoorbeeld. Zorg daarom dat je altijd de beste en meest goedkope verzekering kiest.

Om een goedkope verzekering te vinden, kun je tegenwoordig gelukkig makkelijk een autoverzekering vergelijken op internet. Vul je gegevens in op een vergelijkingswebsite en je kunt direct zien wat jouw mogelijkheden en kosten zijn. Maar het type autoverzekering dat je kiest, is natuurlijk ook van belang. Hieronder lees je over de verschillende soorten autoverzekeringen en welke hiervan je het beste kunt kiezen.

Voor- en nadelen van een WA autoverzekering

Welke autoverzekering je kiest, heeft invloed op hoeveel je iedere maand moet betalen. Dat komt omdat deze verzekeringen niet allemaal dezelfde kosten vergoeden. In Nederland is het verplicht om in ieder geval een WA autoverzekering te hebben. Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor jouw auto, zorgt ervoor dat je gedekt bent tegen schade die jij veroorzaakt. Medische kosten van anderen, schade aan hun voertuig of schade die je aanbrengt aan de omgeving in de auto. Deze verzekering is het goedkoopst, maar het nadeel is natuurlijk dat je niet verzekerd bent tegen schade van jouw eigen auto.

Een WA autoverzekering is alleen aan te raden in bepaalde omstandigheden. Heb jij al veel ervaring met autorijden? Heb je nog nooit schade veroorzaakt? Dan kan een WA verzekering voldoende zijn. Heb je een hele goedkope auto, met goedkope onderhoud? Dan is het misschien ook niet noodzakelijk zijn om verzekerd te zijn voor schade aan je eigen auto.

Schade aan eigen auto verzekeren

Wil je mogelijke schade aan je eigen auto ook verzekeren? Dan moet je de keuze maken tussen een allrisk verzekering en een beperkt casco autoverzekering. Bij een allrisk verzekering, ben je gedekt voor alle schade aan jouw auto. Ook als je deze schade zelf veroorzaakt in een ongeluk, of als je ergens tegenaan rijdt. Als je kiest voor een beperkt casco verzekering, ben je alleen verzekerd tegens schade waar je zelf niets aan kunt doen. Voorbeelden hiervan zijn brand, diefstal en ruitschade. Ook bij schade door weersomstandigheden, zoals hagel, ben je verzekerd.