Hoe kun je een auto financieren?

Hoe kun je een auto financieren?

Je bent van plan om een nieuwe auto te gaan kopen en vraagt je misschien af hoe je deze het beste kunt gaan betalen. Hier zijn een paar mogelijkheden voor. Je kunt natuurlijk gaan sparen of je al reeds gespaarde geld gebruiken bij de aankoop of je kunt een autolening afsluiten. Ook de manier waarop je betaald kan verschillen. Je kunt in een keer een auto kopen en de koopsom betalen of je kunt een auto leasen, dan betaal je elke maand een bedrag voor een bepaalde termijn totdat de auto volledig afbetaald is. Dit ligt natuurlijk aan hoeveel geld je beschikbaar hebt en wat je het fijnste vindt. 

Probeer onafhankelijk te zijn

Het beste is natuurlijk een auto kopen met je eigen geld, je hoort het vaak in reclamespotjes ‘geld lenen kost geld’ en dit is niet voor niets. Wanneer je een autolening afsluit om een nieuwe auto te gaan financieren moet je deze lening natuurlijk ook terugbetalen. Je moet jezelf goed afvragen of dit gaat lukken, ook zul je vaak rente moeten betalen en ben je uiteindelijk dus wel duurder uit dan wanneer je een auto met je eigen geld koopt. Ook moet je ervoor waken dat je een te dure auto wil gaan aanschaffen, het moet natuurlijk betaalbaar blijven, zeker wanneer je maandelijk wat wil aflossen. 

Overleg met een accountant

Je kunt het beste overleggen met een account wat jouw beste keuze is, vaak helpt een frisse blik. Je wil natuurlijk niet onnodig geld gaan lenen of onnodige schulden aangaan die je misschien wel helemaal niet kunt aflossen. Ook een gesprek bij de bank kan helpen, zeker wanneer je toch besluit om geld te gaan lenen is het heel belangrijk dat je goed uitzoekt wat hierbij komt kijken en wat jouw verplichten zijn. Voorkomen beter dan genezen, misschien is het wel beter nog even een jaartje door te sparen of misschien lukt het met een lease wel gewoon wanneer je de aflossingstermijn iets langer maakt. In ieder geval is het belangrijk niet zomaar een auto te gaan kopen, maar eerst goed te kijken naar hoe je deze wil gaan betalen.