Hoe kun je de ziekte van Parkinson herkennen?

Hoe kun je de ziekte van Parkinson herkennen?

Maak jij je zorgen over dat jij of iemand anders de ziekte van Parkinson heeft? Hoewel deze ziekte vanzelfsprekend verschrikkelijk is, worden de symptomen wel tegenwoordig wel sneller herkent. Daardoor is de kans groot dat je relatief snel Parkinson kunt herkennen, vooral wanneer je alle symptomen kent. Ken je ze echter nog niet? Maak je dan geen zorgen, want in deze blog wordt je uit de brand geholpen. Je ontdekt hier namelijk een lijst van de meest voorkomende symptomen van Parkinson.

Wanneer je trilt

Het voornaamste symptoom van de ziekte van Parkinson heeft met het trillen van het lichaam te maken. Dit kunnen allerlei lichaamsdelen zijn, maar vaak begint het met het uiteinde van een vinger. Naarmate de tijd vordert, nemen de bevingen echter steeds meer toe. Daardoor is het op een gegeven moment onvermijdelijk dat men doorheeft dat er iets aan de hand is. Tevens zijn bevingen het voornaamste symptoom van Parkinson die in de media worden afgebeeld. 

Regelmatige spierstijfheid

Een ander symptoom van Parkinson heeft met de spieren te maken. Vele patiënten hebben namelijk last van stijve spieren. Daardoor kunnen hun spieren op een gegeven moment ook zeer doen. Het merendeel van de spierpijn bevindt zich in twee regio’s van het lichaam, namelijk de nek of de benen. Wanneer iemand op deze plekken spierstijfheid heeft, is het dus oppassen geblazen.

Traagheid

Ook is traagheid een symptoom van Parkinson. Met traagheid wordt gedoeld op het feit dat iemand een hele langzame tred heeft. Dit komt mede doordat Parkinson patiënten een houding krijgen waarbij lopen of opstaan moeilijker wordt.

Geen precieze handelingen meer kunnen uitvoeren

Met het verloop van de ziekte van Parkinson is het ook zo dat patiënten geen precieze handelingen meer kunnen verrichten. Denk dan aan activiteiten als schrijven. Ook hun schoenen strikken of een lepel gebruiken voor de soep worden bemoeilijkt hiermee. Daarom is het belangrijk om bij dit soort incidenten meteen een afspraak te maken in het ziekenhuis met een arts.