Hoe je geld kunt verdienen aan oud ijzer schroot

Hoe je geld kunt verdienen aan oud ijzer schroot

De meeste mensen brengen gewoon hun schroot naar de milieustraat en krijgen hier niets voor terug.  Dit komt omdat mensen niet weten dat je oud ijzer ook in kunt leveren bij een metaal handelaar, en je hiervoor geld ontvangt. Het is heel goed mogelijk om extra geld te verdienen met je oud ijzer schroot. Hier zijn een paar manieren om er zeker van te zijn dat je het meeste geld uit je schroot haalt.

Scheid je metalen

Tenzij je oud ijzer schroot gescheiden is, zullen  metaalhandelaren het als het laagst geprijsde metaal tellen.  Als je bijvoorbeeld een bak met ijzer, aluminium, koper en messing hebt, zal de schroothandelaar je de oud ijzer prijzen geven terwijl de koperprijzen hoger zijn.  Door elk metaal te scheiden maak je meer winst omdat je hogere prijzen krijgt voor de zeldzamere metalen.

Om je ijzer schroot te scheiden, zet je verschillende containers klaar die vooraf zijn gelabeld met het specifieke type metaal of ijzer, en gooi je het schroot in elke verschillende containers. Als je niet zeker weet welk metaal wat is, kun je de volgende regels gebruiken.  Het hebben van een systeem om je metalen en oud ijzer te scheiden zal je consequent meer geld opleveren.

Non-Ferro metalen schrapen

Er is een verschil tussen ferro metalen en non-ferro metalen in de schoot wereld.  Ferrometalen bevatten ijzer en zijn veel gemakkelijker te pakken te krijgen dan non-ferrometalen. De meeste huishoudelijke apparaten zoals magnetrons, wasmachines, airco's en oude koelkasten zijn ferrometalen.  Je kunt deze metalen laten slopen voor snel geld waarbij de oud ijzer prijs je 15 cent per kilo oplevert.

Non-ferro metalen zijn moeilijker te vinden maar leveren je meer geld op.  De belangrijkste soorten non-ferrometalen zijn aluminium, koper en messing. Aluminium is het gemakkelijkst te vinden van de non-ferrometalen en wordt geschroot voor ongeveer 1,50 euro per kilo.  Je kunt aluminium vinden in leidingen, dakgoten en auto-onderdelen.

Messing levert je ongeveer 3 euro per kilo op! Messing wordt meestal gevonden in pijpfittingen, stangen en buizen.  Het identificeren van messing en het slopen ervan levert je meer op voor je geld dan de meeste andere metalen.  

Het enige andere metaal dat je een hogere beloning kan bieden is koper voor maar liefst 5 euro per kilo.  Door je te richten op koper om te schrapen kun je een belangrijke bijverdienste krijgen. Koperen buizen worden vaak gevonden in de structuren van huizen en gebouwen en loodgieterswerk.  

Kortom, je kunt snel geld verdienen met het schrapen van oude huishoudelijke artikelen en je kunt een aanzienlijk inkomen verdienen met het schrapen van non-ferro metalen zoals koper, messing en aluminium.  Zorg ervoor dat je een aantal van de bovenstaande strategie├źn uitvoert om zo veel mogelijk te kunnen verdienen met je schroot.  

Gratis schroot vinden

Een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen met schroot is door de spullen van andere mensen te slopen.  Door naar gratis marktplaatsen te gaan of In de Buurt app te gebruiken, kun je schroot vinden door elektronica, auto's en apparaten van mensen over te nemen.  Je kunt gewoon zoeken naar schroot of gratis spullen op deze sites en metaal vinden om te slopen. Natuurlijk heb je vervoer nodig om deze spullen op te halen.  

Het beste halen uit oud ijzer schroot is gewoon weten wat je moet doen en waar je moet zoeken.  De gemakkelijkste manier om extra schroot te vinden is in je huis, bij vrienden of online.  Veel mensen gooien hun schroot ook in de plaatselijke afvalcontainers en sommige bedrijven laten hun schroot wekenlang buiten staan.  Vaak hebben bouwvakkers toegang tot ongebruikt metaal dat ze zelf kunnen slopen.  Het is hierdoor heel goed mogelijk om een paar honderd euro per maand te verdienen met schroot.