Hoe houd je je wasruimte opgeruimd?

Hoe houd je je wasruimte opgeruimd?

Het wassen van je kleding is een bijna dagelijkse klus. In de ochtend heb je vaak haast, waardoor je kledingstukken snel laat rondslingeren in de wasruimte. Zelfs voor mensen die altijd een schoon, opgeruimd huis hebben, is het washok meestal een uitzondering hierop. Volle wasmanden, sokken op de grond en korrels waspoeder: de wasruimte is vaak een puinhoop. Toch is het niet zo moeilijk om te zorgen voor een mooie, opgeruimde wasruimte. In dit artikel lees je hoe.

Een schone wasruimte

Ten eerste moet je zorgen dat je wasruimte zoveel mogelijk opgeruimd en leeg is. Zorg dat je een grote, ruime wasmand hebt waar de kleding van iedereen in past. Zit je wasmand regelmatig vol? Dan zullen er snel stapels kleding op de grond verschijnen, of vallen er kledingstukken uit de mand. In dat geval kun je beter een grotere wasmand kopen, of een extra wasmand om te gebruiken. Meerdere wasmanden gebruiken is vooral erg handig, omdat je de was dan meteen kunt indelen in lichte, donkere en gekleurde was. Je hoeft alles dan niet later nog te sorteren.

Meer opbergruimte

Wil je de wasruimte makkelijker kunnen opruimen en spullen kunnen opbergen? Dan kun je ook een stijlvolle wasmachine kast aanschaffen. In zo'n kast kun je de wasmachine en de droger verbergen, maar er zitten ook nog kastjes en lades in om kleding, waspoeder en andere spullen op te ruimen. Een wasmachine kast van wasombouw kun je al kopen van 700 - 1200 euro. Heb je hiernaast nog extra ruimte nodig om spullen op te bergen? Dan kun je ook nog wat planken bevestigen aan de muur.

Een schone, opgeruimde vloer

Ruim alle verdwaalde kledingstukken meteen op en gooi lege verpakkingen meteen in de prullenbak. Is de was klaar? Vouw de schone kleding dan meteen op en leg ze netjes in de kast. Rondslingerende kleding, verpakkingen en andere spullen trekken ook veel stof aan. Zorg daarom dat de vloer altijd schoon is en dat je regelmatig stofzuigt. Probeer ook wat ruimte over te houden om droogrekken neer te kunnen zetten.

Een schone wasruimte oogt niet alleen een stuk mooier, het is ook een stuk praktischer. Je zult minder tijd kwijt zijn aan het sorteren van was of het zoeken van kledingstukken.