Het werk van een stratenmaker. Dit moet je weten!

Het werk van een stratenmaker. Dit moet je weten!

Ieder mens is anders en iedereen doet waar hij of zij goed in is. Het leuke van de mensen is dat ze allemaal uniek zijn. Door de verschillende mensen op de wereld kunnen we allemaal onze eigen bijdrage leveren aan de maatschappij. De bestratingen worden uitgevoerd door een stratenmaker. Kijk eens om je heen, overal waar je kijkt, zie je verschillende straten. Een stratenmaker is in de huidige wereld dus in principe onmisbaar. Wij vertellen jou graag meer over het werk van een stratenmaker. Lees snel verder en ontdek meer informatie.

Een zwaar beroep

De stratenmaker heeft het niet makkelijk. Het leggen van de verschillende straten is fysiek erg zwaar. Als stratenmaker moet je in weer en wind de straten leggen. Als stratenmaker leg je de straten het hele jaar door. Werken in het zonnetje lijkt misschien lekker, maar dat is natuurlijk enorm warm. In de regen werken is ook niet prettig. Je krijgt het koud, maar blijft toch door werken. Daarnaast moeten de stratenmakers de zware stenen en andere materialen optillen en verplaatsen. Ook het bedienen van de zware machines behoort tot de werkzaamheden van een stratenmaker. Door middel van een bandentang en andere materialen van Visser & Visser wordt het werk voor de stratenmakers een stukje makkelijkere gemaakt.

De werkzaamheden van een stratenmaker

Stratenmaker is een veelzijdig beroep. Als stratenmaker is geen dag hetzelfde. Als stratenmaker kan je stoepen, pleinen, straten en tuinen aan leggen. Overal om jou heen waar je een stenen ziet, is een stratenmaker geweest. Een oprit bestraten is een dagelijkse bezigheid voor vele stratenmakers. Het leggen van iedere straat is anders. Vele bestratingen zijn anders en vragen daarbij om een uniek steensoort. De verschillende steensoorten hebben verschillende legverbanden. Als stratenmaker weet je exact welke steensoort en welke dikte geschikt is voor de klus. Dit is ervaring wat wordt opgedaan in de praktijk. Stratenmaker is een beroep wat je moet doen; je hoeft er in principe niet veel voor te leren. Je leert meer door het werk zelf uit te voeren.

De kosten

De kosten blijven altijd een belangrijk aspect. Vooral in deze tijd zie je vele kosten enorm de lucht in schieten. Als jij gebruik wilt maken van een stratenmaker, dan raden wij jou aan om in de omgeving een aantal offertes op te vragen. Er zijn enorm veel stratenmakers met verschillende tarieven. Vergelijk daarom de kosten met elkaar, zodat je niet te veel betaald. De kosten worden bepaald door meerdere factoren. De moeilijkheidsgraad van de klus speelt een grote rol bij het bepalen van de prijs. Het bestraten van een oprit vereist namelijk veel inspanning. Een terras met een aantal terrastegels is appeltje-eitje voor de stratenmakers. Als je prijzen gaat vergelijken, vraag dan een offerte aan van hetzelfde stuk; vergelijk het oprit voor jouw woning niet met het terras in de tuin.