Het fietsen van de toekomst

Het fietsen van de toekomst

Fietsen is altijd al heel populair geweest. Het zit gewoon in het bloed van het Nederlandse volk. Dat is ook de reden dat er zo veel fietspaden zijn aangelegd door heel het land. Of het nou midden in de stad is of langs boerenlanden, overal is er ruimte om te fietsen. Er is wel wat aan het veranderen in fietsland. Er wordt namelijk steeds meer met een elektrische fiets gefietst. Er zijn veel redenen te benoemen voor deze veranderen, maar één van de grootste reden is dat mensen het leuk vinden om buiten te zijn maar niet altijd de energie hebben om de kracht te leveren en daarom kiezen voor een elektrische fiets. Want ook op een elektrische fiets is fietsen heel gezond. Wel is het belangrijk om erachter te komen wat de beste e bike voor jou is.

De grote verschillen in E bikes

E bikes hebben heel veel verschillen. De ene elektrische fiets is de andere niet en daarom is het handig om goed de verschillende opties te overwegen voordat je een E bike aanschaft. Er zijn namelijk heel veel opties om te overwegen. Als eerste verschil zijn er natuurlijk heel veel soorten merken fietsen. Elk merk doet alles toch iets anders dan het andere merk. Het fietsgevoel is bij alle merken net even anders. Naast het verschil in fietsen moet er ook beslist worden hoeveel kilometer er gereden moet kunnen worden met een E bike. De accu’s zijn namelijk anders op elke fiets en de verschillende accu’s hebben natuurlijk ook allemaal een ander prijskaartje.

Kleinere verschillen tussen E bikes

Er zijn ook kleinere verschillen tussen E bikes, waar wel naar gekeken moet worden voordat een E bike aangeschaft wordt. De eerste is dat veel E bikes te optie hebben om een startboost te geven. Omdat E bikes heel zwaar zijn door hun accu’s kan het fijn zijn om een startboost te hebben om wat makkelijker weg te komen. Ook hebben vrijwel alle E bikes een computertje erop zitten waarin de accu bediend kan worden, en natuurlijk is dit computertje op veel E bikes net even anders. Een ander kleiner verschil tussen E bikes is natuurlijk de zithouding. Elke fiets is uniek op gebied van hoe deze fietst, hoe de zadel ten opzichte van het stuur staat enzovoort.

Ga naar je fietsenwinkel voor een proefrit

De zojuist genoemde verschillen zijn maar het topje van de ijsberg. Er zijn veel meer verschillen tussen de fietsen. Zelf verschillen waar je eigenlijk niet over nadenkt. Daarom is het advies ook, Test je E bike. Pas dan weet je echt hoe een fiets rijd en voelt. Ook kun je tijdens een proefrit advies vragen aan mensen die er veel verstand van hebben. Dit kan natuurlijk nooit kwaad. Een proefrit maken is vrijwel altijd gratis dus wees niet bang om even langs te gaan bij je fietsenwinkel. Je kan beter wel gaan en geen E bike kopen dan niet gaan en een verkeerde E bike kopen.