Handige tips voor het scheiden van bedrijfsafval

Handige tips voor het scheiden van bedrijfsafval

Bij het scheiden van afval gelden een aantal tips waarmee je dit proces een stuk makkelijker kunt maken. Je kunt onder andere kiezen voor het plaatsen van meerdere containers, waarmee je voldoende overzicht creëert voor jezelf en voor medewerkers binnen het bedrijf. Je kunt verder kiezen voor een rolcontainer bij MilieuServiceNederland en hiermee afval op een efficiënte wijze verzamelen. Een rolcontainer is namelijk verplaatsbaar, aan de hand van de wieltjes die onder de container bevestigd zijn. 

Tips bij afvalscheiding

Naast de tip tot het plaatsen van meerdere container in jouw bedrijf gelden nog een aantal andere tips. Je kunt hierbij onder andere denken aan het plaatsen van stickers op de containers, waarmee je voldoende informatie geeft aan de medewerkers van het bedrijf. Hierdoor weet men wat voor soort afval in de container gegooid mag worden. Verder is het belangrijk om te beginnen met het scheiden van afval bij de bron en hiermee problemen richting de toekomst te voorkomen. Verder voorkom je hiermee vieze handen en kies je hiermee voor de kwaliteit van afval. Bekijk vooral de mogelijkheid tot het huren van een 1100 liter container

Afvalcontainer kopen of huren

Het is mogelijk om een container te huren van een gemeente of van een ander bedrijf en hiermee kosten te besparen. Huren is namelijk goedkoper dan kopen. Als je de container voor de lange termijn nodig hebt dan is kopen wellicht een goede optie. Het huren van een container gaat namelijk samen met kosten die per dag gelden. Een definitieve oplossing hiervoor bestaat uit de keuze voor een aankoop. 

Circulaire economie

Uiteindelijk kunnen de container helpen bij het bereiken van een doelstelling, namelijk het creëren van een circulaire economie. Dit is een economie waarin materialen meerdere keren gebruikt kunnen worden. Dit komt ten gunste van het milieu, aangezien hiermee de productie van nieuw materiaal wordt voorkomen. Verder is het mogelijk om op deze manier meer winst te behalen. Voor het ophalen en verwerken van afval geldt nog een belangrijke tip, namelijk het creëren van de juiste norm. Door een cultuur te faciliteren waarbij afvalscheiding de norm ontstaat al snel een duurzame wereld. Hier wil toch iedereen aan mee werken?