Een gids voor ooglidchirurgie. Wat is het, wat doet het en is iets voor mij?

Een gids voor ooglidchirurgie. Wat is het, wat doet het en is iets voor mij?

Ooglidchirurgie, medisch bekend als blepharoplastie, is een ingreep die zowel om cosmetische als om medische redenen kan worden gedaan. Het kan verouderingstekenen rond de ogen verminderen en ook gezichtsveldproblemen door hangende oogleden verbeteren. In deze blogpost bespreken we hoe ooglidchirurgie werkt, wat de verschillende voordelen zijn, en wie een ideale kandidaat is voor de ingreep.

Wat komt er kijken bij ooglidchirurgie?

Ooglidchirurgie wordt meestal poliklinisch uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of sedatie. Tijdens de ingreep worden incisies gemaakt langs de natuurlijke lijnen van je oogleden, zodat ze na genezing niet meer zichtbaar zijn. Overtollig vet en huid worden dan verwijderd van zowel het bovenste als het onderste ooglid om wallen en rimpels te verminderen. De incisies worden gesloten met fijne hechtingen en er wordt een beschermende zalf aangebracht voordat je de kliniek verlaat. Het hele proces duurt in de meeste gevallen minder dan twee uur.

Voordelen van ooglidchirurgie

Er zijn verschillende voordelen aan het ondergaan van een ooglidcorrectie. Het meest voor de hand liggende voordeel is misschien wel een beter uiterlijk; veel mensen vinden dat hun ogen er na de operatie helderder en alerter uitzien. Andere voordelen zijn een beter gezichtsvermogen doordat overtollige huid van de bovenste oogleden wordt verwijderd; minder wallen of wallen rond de ogen; minder rimpels rond de ogen; en meer zelfvertrouwen door een jeugdiger uiterlijk. En omdat de littekens bij een ervaren chirurg doorgaans minimaal zijn, zijn er geen zichtbare tekenen dat er aan je ogen is gewerkt! Wil jij ook deze voordelen? Neem dan contact op met ooglid.nl!

Wie is de ideale kandidaat?

De ideale kandidaat voor ooglidchirurgie moet in goede algemene gezondheid verkeren, zonder ernstige medische aandoeningen of allergie├źn die de genezing zouden kunnen belemmeren. Kandidaten moeten ook realistische verwachtingen hebben over hun resultaten; hoewel het veel voordelen heeft, is het belangrijk in gedachten te houden dat het geen oplossing kan bieden voor andere tekenen van veroudering, zoals kraaienpootjes of donkere kringen onder de ogen. Ten slotte moeten kandidaten alle risico's begrijpen die aan een chirurgische ingreep verbonden zijn, voordat ze zich vastleggen op een operatie.

Straal weer met een ooglidcorrectie!

Ooglidchirurgie is een geweldige optie voor mensen die rimpels of verslapte huid rond hun ogen willen verminderen, terwijl ze ook het gezichtsvermogen herstellen in gevallen waarin hangende oogleden het zicht belemmeren. Als je overweegt om deze ingreep te laten doen, zorg er dan voor dat je eerst weet wat jou als ideale kandidaat kwalificeert voordat je verder gaat, want het is belangrijk dat je alle risico's van een chirurgische ingreep begrijpt voordat je je eraan verbindt! Maar uiteindelijk kan ooglidchirurgie, mits correct uitgevoerd door een gekwalificeerde professional, langdurige resultaten opleveren die je helpen er jonger uit te zien en je zelfverzekerder te voelen!