Dit zijn de interieurtrends voor 2022. Wees er als eerste bij!

Dit zijn de interieurtrends voor 2022. Wees er als eerste bij!

Stap voor stap komt 2022 alweer snel dichterbij. Hopelijk kunnen we in het komende jaar ons gewone leven weer oppakken. Binnen de interieurwereld zijn we altijd al ruim van te voren bezig met de woontrends voor het komende jaar. In deze blog geven we jou alvast een sneak preview van alles wat er gaat komen aan interieur- en woontrends in 2022. Wij kijken er onwijs naar uit!

Vormen en kleuren

In het kleurgebruik gaan twee kleurtonen de hoofdrol spelen. De eerste die we gaan zien zijn groentinten. Deze kleur staat voor welzijn, aangezien de natuur de mensen samenbrengt. De andere kleur die we veel gaan tegenkomen in 2022 is een warm palet aan rood- en bruintinten. Deze kleuren staan symbool voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid. We hebben namelijk allemaal behoefte aan een nieuwe start. Een andere interieurtrend voor 2022 is het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen. Dit zagen we in 2021 ook al veel voorbij komen. De natuur zal komend jaar wederom een grote inspiratiebron zijn voor ons interieur en de meubels. Daarnaast zullen ook de seizoenen en cultuur een belangrijke rol spelen.

Functionele en persoonlijke inrichting

Door de nieuwe trends zullen de ruimtes in onze woningen multifunctioneler worden. We willen allemaal graag grenzeloos wonen. Vroeger was thuis een plek om je terug te trekken. Nu is thuis een plek weer meerdere dingen samen komen zoals: wonen, werken en sociale activiteiten. De vraag naar functionele toch trendy eettafels en kasten zijn om deze reden enorm toegenomen de afgelopen jaren. De ronde eettafel en de ovale eettafel zijn nog nooit zo populair geweest. Om toch rustig te kunnen werken of je privacy te behouden worden de ruimtes onderverdeeld door het toepassen van decorelementen. Ook het gebruik van glazen wanden is een kenmerkende woontrend voor 2022. Op deze manier zullen we minder de grens tussen binnen en buiten ervaren.

Stijl en sfeer

Er zijn twee woonstijlen die 2022 gaan kenmerken. Dat zijn Retro en Urvan jaren ‘90. Binnen de Retro stijl springen er een aantal kleuren uit, denk bijvoorbeeld aan terracotta, okergeel en blauw in combinatie met zwart en wit. Wat betreft de lijnen in ons interieur zijn die vooral rond en zacht maar tegelijkertijd ook strak en grafisch. Grafische lijnen worden vooral in onze vloerkleden, accessoires en wanddecoratie veel toegepast. De meubels stralen een art-deco sfeer uit door het gebruik van notenhout, glas en velours. Het gebruik van glas is duurzaam net als de toepassing van vintage vondsten. De Urban jaren ’90 stijl herkennen we door het gebruik van koele ruige materialen als beton en staal in combinatie met felle uitgesproken kleuren.

Oase van rust

Door alle chaos om ons heen in de drukke levens die we leiden is een rustpunt creëren belangrijk. Dit wordt binnenshuis gedaan door de basis te leggen met neutrale tinten. Denk hierbij aan de basiskleuren zoals wit, beige, grijs en zwart. Dit in combinatie met een minimalistische inrichting geeft overzicht. Weinig tierelantijntjes en gedoe. Er wordt gekozen voor enkele grote, kwaliteit meubels. Geen ‘fast fashion’ wat na één seizoen weer weg kan. Daarvoor in de plaats komt mindfull shoppen met weloverwogen keuzes voor duurzame producten.