De voordelen van een digitaal visitekaartje

De voordelen van een digitaal visitekaartje

Heb jij een eigen bedrijf? Dan is de kans groot dat je gebruikmaakt van papieren visitekaartjes. Deze kaartjes worden al tientallen jaren gebruikt om gemakkelijk contactgegevens uit te wisselen. Mensen doen dit meestal tijdens evenementen, feestjes, in de kroeg of tijdens andere sociale gelegenheden. Wist je dat het tegenwoordig mogelijk is om jouw visitekaartje digitaal uit te delen? Dit kan door gebruik te maken van NFC of een QR-code. Hoe dit precies werkt en wat de voordelen hiervan zijn, leggen wij uit in dit artikel.

Gegevens uitwisselen

Een digitaal visitekaartje kun je uitdelen door gebruik te maken van NFC. Maar wat is NFC precies? NFC staat voor Near Field Communication. Dit is een techniek waarbij je draadloos gegevens uitwisselt met andere mensen. Je kunt dit vergelijken met Bluetooth en je hebt hiervoor verder geen internetverbinding nodig. NFC wordt op veel plekken al gebruikt. Onder andere door hotels om in te checken, of in het openbaar vervoer. Niet alleen telefoons kunnen gebruikmaken van NFC, maar ook spelcomputers, tablets, speakers en andere elektronische apparaten.

Voordelen van een digitaal visitekaartje

Een slim visitekaartje, is een digitaal visitekaartje dat je naar mensen kunt verzenden. In plaats van dat je mensen papieren kaartjes geeft, kun je mensen jouw kaartje laten scannen met hun telefoon. Dit kan door middel van NFC, maar ook met een QR-code. Er zitten verschillende voordelen aan zo’n visitekaartje. Je kunt digitaal namelijk veel meer informatie kwijt dan op een papieren kaartje. Ook kun je jouw gegevens zo snel en eenvoudig delen met mensen. Een slim visitekaartje gaat erg lang mee. Ook is het goed voor het milieu, omdat je veel minder papier nodig hebt.

Je kunt jouw digitale visitekaartje zelf ontwerpen met eigen kleuren, contactgegevens en links naar sociale media of websites. Zo kun je een unieke pagina maken, boordevol informatie. Je kunt zelfs downloads of bepaalde tools toevoegen aan je visitekaartje. Als mensen jouw kaartje hebben gescand, kunnen ze deze informatie met één druk op de knop opslaan in hun telefoon. Papieren visitekaartjes kun je gemakkelijk kwijtraken. Ook zullen sommige mensen deze meteen weggooien. Met een digitaal visitekaartje zorg je ervoor dat mensen jouw gegevens snel en eenvoudig kunnen opslaan.