De meerwaarde van een NVM-makelaar

De meerwaarde van een NVM-makelaar

Als je van plan bent om je woning aan te bieden op de woningmarkt, is het verstandig om gebruik te maken van een NVM-makelaar. Je kunt ervoor kiezen om je woning zelf te verkopen, maar dit zorgt meestal voor een lagere verkoopprijs en een stuk meer tijd, moeite en gezeur. Makelaars zijn opgeleid om het beste uit je woning te halen en deze te verkopen voor de beste prijs. Daarom is het verstandig om niet te proberen geld te besparen op de makelaar. Meestal leveren ze je juist meer geld op.

Meer kwaliteit

Als een makelaar zich wil aansluiten bij NVM moet deze goed opgeleid zijn en genoeg ervaring hebben. Ze moeten beschikken over de meest recente kennis. De NVM is de grootste brancheorganisatie op het gebied van woningen. Ook Funda is hier bijvoorbeeld uit ontstaan. Woningen van de makelaars van NVM hebben dan ook meer mogelijkheden en een groter bereik aan klanten. NVM-makelaars beschikken over veel handige tools en daardoor meer zichtbaarheid voor jouw woning.

Informatie en ervaring

Doordat NVM-makelaars op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen en beschikken over een bak aan ervaring, zullen zij altijd een hogere verkoopprijs behalen dan als je zelf je woning verkoopt. Ze zijn bekend met veel tools en trucjes om het bereik en de prijs van jouw woning te vergroten, waardoor je deze makkelijker, sneller en uiteindelijk voor meer geld kunt verkopen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld helpen bij het bepalen van de verkoopprijs. Soms kan het handig zijn om deze iets te verlagen, zodat je in een andere of zelfs meerdere prijsklassen valt. Hierdoor is je bereik een stuk groter en zullen meer mensen gaan bieden. Ook kunnen ze helpen bij de presentatie van je woning. Als je bijvoorbeeld speciale soorten media toevoegt op websites als Funda, zoals 360 graden foto’s en video’s, krijg je een hogere ranking.

Kortom, probeer nooit zelf je woning te verkopen en schakel altijd een makelaar in. Met een NVM-makelaar weet je zeker dat je kwaliteit binnenhaalt met een ervaring, goed getrainde makelaar. Deze zorgen ervoor dat je je woning voor de optimale prijs kunt verkopen.