De vele voordelen van slimme verlichting

De vele voordelen van slimme verlichting

Slimme apparaten hebben zo allemaal hun voordelen, dit geldt ook voor slimme verlichting. Met smart lampen in huis kun je je verlichting in huis op een slimme manier bedienen. Dit kan met bijvoorbeeld je smartphone of een accessoire. Dit type moderne verlichting wordt dan ook steeds populairder. Dit komt door de vele voordelen die het te bieden heeft. Het is wel belangrijk dat je vanaf het begin kiest voor kwalitatief goede slimme verlichting. De Philips hue lampen zijn een mooi voorbeeld, waaraan je jaren lang plezier zult beleven.

Besparen op je energierekening

De eerste stap naar een beter milieu begint bij jezelf. Gelukkig kun je op verschillende manieren beginnen aan een beter klimaat. Een eenvoudige manier van verduurzaming is het vervangen van je lampen in huis, zeker wanneer je nog ouderwetse gloeilampen hebt. Het beste kun je gloeilampen, spaarlampen en halogeenlampen vervangen voor LED verlichting. Dit scheelt op jaarbasis veel energie. Wanneer je kiest voor smart lampen kun je nog meer besparen. Alle soorten en merken slimme lampen zijn gemaakt met LED en kun je ook nog eens op een duurzame manier gebruiken. Doordat je smart verlichting kunt instellen op afstand en bepaalde routines kunt programmeren voorkom je dat de lampen alleen gaan branden wanneer dit nodig is. Zo bespaar je dubbel zoveel energie.

Bedienen waar en wanneer je wilt

Doordat je de moderne lampen kunt koppelen aan het internet kun je ze overal bedienen wanneer jij dit wilt. Handig wanneer je een keer later thuis komt of al in bed ligt en vergeten bent de verlichting beneden uit te schakelen. Door het bedienen via een app op je smartphone ben je vele malen flexibeler dan met ouderwetse lampen. 

Koppelen met andere slimme apparaten

Tegenwoordig zijn er verschillende slimme producten verkrijgbaar. Wanneer je al deze producten koppelt maak je een compleet slim huis, doordat ze met elkaar kunnen samenwerken en communiceren. Vaak is slimme verlichting de eerste stap richting een smarthome en worden er op een later moment andere smarthome gadgets aan toegevoegd. Een voorbeeld van een smarthome combinatie is slimme lampen in combinatie met een thermostaat, slimme speakers en slimme stekkers. Zo kun je met je stem opdrachten geven om een bepaalde setting in je huis te creëren.

Eenvoudige installatie met Philips hue

Waar je vroeger nog kabels moest trekken en een installateur nodig had voor technische projecten kun je met Philips hue op een eenvoudige manier beginnen met slimme verlichting. In een Philips hue starterspakket vind je alles wat je nodig hebt. Door de draadloze technologie hoef je alleen een bridge te installeren en de ouderwetse gloeilampen te vervangen voor de lampen van hue. De lampen en accessoires werken draadloos samen via hun eigen mesh netwerk. Zo kun je ook lampen installeren op plekken waar je geen wifi hebt.

Nooit meer in het donker thuis komen

Omdat je slimme verlichting op afstand kunt bedienen, kun je het altijd en overal aan- en uitzetten. Handig wanneer je niet in het donker wilt arriveren. Toch kan dit nog slimmer. Op basis van je locatie kun je namelijk de lampen in huis inschakelen. Wanneer je bijna thuis bent zullen de geselecteerde lampen gaan branden. Dit gebeurt op basis van de locatie van je smartphone.