De geschiedenis van de hoodie

De geschiedenis van de hoodie

Je komt ze tegenwoordig steeds vaker tegen in het straatbeeld; de hoodie. Niet alleen jongeren kiezen voor dit populaire kledingstuk, maar ook volwassen en ouderen, zien steeds vaker de voordelen in van de hoodie. Ben je benieuwd wat eigenlijk de historie is van de hoodie en waarom dit kledingstuk zo razend populair is? Wij hebben dit voor je uitgezocht, lees je mee?

Twaalfde eeuw

Al in de twaalfde eeuw, kwamen mensen erachter dat een kledingstuk met een kap erop, veel voordelen bood. Hiermee beschermden ze zichzelf veel beter tegen weersinvloeden. Regen en wind kwamen niet meer direct in aanraking met het gezicht en dat beviel de mensen wel. Begin vorige eeuw in de havens van New York, waren eigenlijk de eerste hoodies te zien, zoals we die nu kennen. Havenarbeiders droegen deze hoodies, al snel groeide dit kledingstuk uit tot een populair item in de havens. Bescherming tegen de kou, maar ook tegen andere weersinvloeden, is ideaal voor als je veel buiten aan het werk bent, zoals bij havenarbeiders het geval is.

Rocky

Ken je de film Rocky nog? Als dit het geval is, kun je vast ook nog wel de scene herinneren dat Rocky aan het trainen is. Hierbij droeg hij tijdens het hardlopen een hoodie, waarna het kledingstuk ineens enorm in populariteit toenam. Ook de hiphopscene heeft een grote invloed gehad op de populariteit van de hoodie. Veel rappers droegen een hoodie in hun videoclips, hierdoor zagen miljoenen mensen over de hele wereld de hoodie en wilden er ook eentje hebben. Ook bijvoorbeeld onder surfers en skaters werd de hoodie steeds populairder in die periode. Langzamerhand groeide het merk hoodie wereldwijd uit tot een zeer populair kledingstuk.

Voordelen hoodie

De hoodie is niet alleen een stoer kledingstuk, het zorgt ook voor veel comfort. Een hoodie is namelijk lekker warm, zit ruim en je hebt bijna niet door dat je hem draagt. Ga je graag naar de sportschool of de sauna? Als je net gedoucht hebt, is het altijd fijn om iets ruim en luchtigs te dragen. Maar wel iets wat je lekker warm houdt na zo’n fijne douche. Een hoodie is op zo’n moment het ideale kledingstuk. Online zijn er veel verschillende soorten hoodies verkrijgbaar. Zo kun je hoodies aanschaffen die bijvoorbeeld goed passen bij je lievelingsbroek of schoenen. Je hebt ook erg stijlvolle hoodies, die je bijvoorbeeld kunt dragen op een feestje. Voor welke hoodie ga jij?